Ciorba de fasole uscata cu carnat afumat

de babi5 in Ciorbe, 30 Aug 2013 | 5081 vizualizari

 

Este o ciorbita satioasa si chiar o putem folosi 2 in 1,adica nu mai avem nevoie si de felul 2,ciorbita de fasole pot spune ca este Istorie cu ea m-am nascut cu ea am imbatrinit si cu ea o sa mor.Si daca o sa mor in post clar ca va fi fasole la pomana.Oricum este buna.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole
  • 2 morcovi mai mari
  • 1 pastarnac
  • 1 patrunjel
  • 3 cepe mai potrivite
  • 5 catei de usturoi
  • 4 ardei galbeni(eu iam luat din gradina si erau mai mici )
  • ulei
  • sare
  • piper
  • vegeta
  • cimbru
  • 1/2 bulion
  • 2 linguri faina
  • 1 foaie dafin
  • leustean
  • 600 gr cirnati afumati
  • boia dulce
Portii: 16
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole uscata cu carnat afumat:

Am pus fasolea  de cu seara  la inmuiat.

A doua zi am pus-o intr-o oala  de 4 l si am dat-o in clocot de doua ori schimbind apa dupa fiecare clocot .

Apoi am pus apa calda si am pus cimbrul , foaia  de dafin si am pus la fiert . Spumam cu o paleta daca mai este cazul .

Intre timp am curatat  zarzavatul ceapa si usturoiul . Am tocat zarzavatul ,ceapa si ardeiul  marunt  si le-am adaugat  la fasole.

Cind fasolea este aproape fiarta adaugam si bulionul,potrivim de sare,piper si vegeta.

Intre timp intr-o tigaie  punem uleiul si usturoiul tocat,adaugam cele doua linguri de faina, lasam putin sa se rumeneasca faina. adaugam boiaua si cu un polonic luam din zeama din oala si mestecam repede (ca se ingroasa),apoi turnam in oala.

Intre timp taiem cirnatul felii si-l prajim apoi il luam cu o paleta si-l punem in fasole, lasam 5 minute la fiert,apoi luam la o parte, asezonam cu leustean verde .

Pofta  buna!

 

TIPS-URI

1

Se serveste cu un ardei iute linga

2

Cine doreste mai acru poate adauga otet sau bors de casa

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ciorba de fasole uscata cu carnat afumat 255833
retete culinare - Ciorba de fasole uscata cu carnat afumat 255834
retete culinare - Ciorba de fasole uscata cu carnat afumat 255835
retete culinare - Ciorba de fasole uscata cu carnat afumat 255836
retete culinare - Ciorba de fasole uscata cu carnat afumat 255837
retete culinare - Ciorba de fasole uscata cu carnat afumat 255838
retete culinare - Ciorba de fasole uscata cu carnat afumat 255842
retete culinare - Ciorba de fasole uscata cu carnat afumat 255844
retete culinare - Ciorba de fasole uscata cu carnat afumat 255846
retete culinare - Ciorba de fasole uscata cu carnat afumat 255847
retete culinare - Ciorba de fasole uscata cu carnat afumat 255848
retete culinare - Ciorba de fasole uscata cu carnat afumat 255849
retete culinare - Ciorba de fasole uscata cu carnat afumat 255850
retete culinare - Ciorba de fasole uscata cu carnat afumat 255851

COMENTARII (43)

babi5 1

31.08.2013, 07:52

tanyaptaap multumesc

diaconta 1

01.09.2013, 16:27

buna ciorbita

babi5 1

01.09.2013, 22:42

Buna tare diaconta :

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D