Ciorba de galuste cu rosii si busuioc

de Valclaudia in Ciorbe, 3 Mai 2015 | 778 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa
  • 1 radacina de pastarnac
  • 1 morcov mare
  • 2 linguri ulei
  • 1/2 lingurita mix din boabe de piper
  • 1/2 cutie rosii pasate
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingurita busuioc in ulei
  • 1-2 foi de dafin
  • 1,5 l apa rece
  • 2 oua
  • un varf de cutit bicarbonat de sodiu
  • 5 linguri gris
  • marar verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de galuste cu rosii si busuioc:

In oala punem 2 linguri de ulei la incins.

Adaugam ceapa tocata, morcovul si pastarnacul taiate bucati si lasam sa se caleasca cca.5 minute.

Adaugam rosiile pasate, sare si piper dupa gust, mixul de piper, foaia de dafin si apa.

Acoperim oala si lasam la fiert pana se inmoaie legumele.

Spargem ouale intr-un castronel, adaugam un praf de bicarbonat si batem ouale cu furculita.

Adaugam grisul in ploaie, mai presaram un praf de sare si unul de piper alb, omogenizam si formam cu lingura galuste de marimea dorita, pe care le lasam sa plonjeze in oala cu ciorba clocotita.

Dupa ce am format toate galustile acoperim oala si le lasam la fiert la foc mic pana se umfla.

Adaugam busuiocul in ulei, acoperim si lasam cateva minute oala acoperita pentru ca aromele sa se intrepatrunda, apoi servim.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Ciorba de galuste cu rosii si busuioc-0
Ciorba de galuste cu rosii si busuioc-1
Ciorba de galuste cu rosii si busuioc-2
Ciorba de galuste cu rosii si busuioc-3
Ciorba de galuste cu rosii si busuioc-4
Ciorba de galuste cu rosii si busuioc-5
Ciorba de galuste cu rosii si busuioc-6
Ciorba de galuste cu rosii si busuioc-7
Ciorba de galuste cu rosii si busuioc-8
Ciorba de galuste cu rosii si busuioc-9

COMENTARII (12)

Corinuta 1

03.05.2015, 14:12

buna tare!

Bya Ralu 1

03.05.2015, 14:46

buna

Rocsi 1

03.05.2015, 19:50

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04