Ciorba de legume

de Patricia Iordache in Ciorbe, 5 Mar 2013 | 1918 vizualizari

 

Exista mii de retete de ciorbe de legume, insa eu am preparat-o cu ce am gasit prin frigider/congelator si a iesit extraordinara!

 

INGREDIENTE

  • - 2.5 l apa fierbinte
  • - 4 linguri ulei
  • - 1 ceapa mare
  • - 2 morcovi mari
  • - 2 bucati pastarnac
  • - 5 cartofi medii
  • - 1 dovlecel (eu am pus cubulete congelate)
  • - 1 ardei gras galben (eu am pus bucatele congelate)
  • - 1/2 ardei gras rosu (eu am pus bucatele congelate)
  • - 1 lingura rasa sare
  • - 3 linguri rase de bulion (am pus pasta de ardei rosu, facuta in casa)
  • - 3 linguri patrunjel/leustean tocat (eu am avut tot la congelator)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de legume:

Tocam marunt ceapa, morcovul si pastarnacul.

Punem o oala de 4 l pe foc, turnam cele 4 linguri de ulei si cand s-a incins adaugam cele 3 legume tocate, amestecam 1 minut si apoi turnam o cana de apa, punem capacul si lasam sa se caleasca aproximativ 5 minute.

Tocam ardeiul gras rosu si galben cubulete mici, dovlecelul cuburi marisoare (sa nu se sfarame la fiert), cartofii cuburi cat mai egale (ca sa fiarba uniform).

Turnam cele 2.5 l apa fierbinte peste cele 3 legume calite si in momentul in care incepe apa sa fiarba adaugam ardeiul gras, cartofii si dovlecelul.

Adaugam sarea si lasam la fiert 15 minute.

Dupa cele 15 minute, adaugam bulionul si mai lasam la fiert inca 10 minute.

Oprim focul si adaugam in ciorba patrunjelul/leusteanul.  

 

COMENTARII (10)

Patricia Iordache

Patricia Iordache 1

05.03.2013, 17:12

Rocsi

Rocsi 1

05.03.2013, 21:29

Gustoasa ciorbita!

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

14.05.2014, 11:21

buna ciorbica

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!