Ciorba de legume/zarzavat cu perisoare din carne de vita

de rivka in Ciorbe, 19 Noi 2009 | 4404 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 morcov mare de iarna tocat
  • 1 ceapa mare
  • 2 catei usturoi
  • 1 ardei(paprika) mare sau un gogosar
  • 2 pumni varza de brussel
  • 1 pumn varza alba tocata
  • 1 pumn varza rosie tocata
  • 1 tulpina de telina tocata
  • patrunjel tocat
  • frunza telina tocata
  • marar proaspat tocat
  • tarhon uscat
  • 1 conserva mica pasta de tomate
  • 250 grame carne tocata de vita
  • 1 ou
  • sare, piper, paprika iute
  • 4 linguri mari de grane integrale(cele care se folosesc cu lapte pt copii si nu numai) sau pesmet
  • ardei iuti/smanatana,ceapa pt servire
 
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de legume/zarzavat cu perisoare din carne de vita:

Ceapa, usturoiul, morcovii tocati,varza alba, cea rosie,varza de brussel, tulpina de telina tocata , ardeiul,se pun toate in oala in putin ulei de masline amestecandu-se si se lasa la dustuit pana cand legumele incep sa-si lase miros.


Se adauga apa, si se lasa la fiert cca 20 minute.


Intre timp se prepara perisoarele din carnea de vita, un ou, sare piper(1 lingurita) , paprika iute(eu fac periosarele destul de condimentate) si 4 linguri mari de grane integrale sau se poate folosi si pesmet.


Se adauga perisoarele ciorbei, verdeata tocata marunt(telina,patrunjel,marar) si tarhonul uscat, conserva de pasta de toamte si se mai lasa sub capac la foc mic cca 15-20 minute.


Se opreste focul , se lasa la potolit, se serveste fierbinte cu smantana eventual, ardei iuti (sau din otet) , ceapa sau pasta de chilli(sambal) si cu paine.


Pofta buna.

 

TIPS-URI

1

eu cumpar 1 data pe luna legume pentru ciorbe, le toc si le bag in congelator astfel am intotdeauna la indemana.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ciorba de legume/zarzavat cu perisoare din carne de vita 10810
retete culinare - Ciorba de legume/zarzavat cu perisoare din carne de vita 10811
retete culinare - Ciorba de legume/zarzavat cu perisoare din carne de vita 10812

COMENTARII (13)

Irina 1

21.11.2009, 12:03

Foarte bine arata ciorbita ta! Iar usturoi nici eu n-am mai pus decat la ciorba de burta sau la cea radauteana, dar e un inceput pentru toate!

Oana 1

28.11.2009, 17:09

Si eu pun usturoi in ciorba de burta, mai nou in cea a la grec si neaparat pun in cea de fasole plus leustean!

Bucataras Dragos 1

12.12.2009, 20:02

delicioasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Rosii cherry cu usturoi si busuioc
  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!