Ciorba de linte

de Panacris in Mancaruri de post, 24 Noi 2012 | 5734 vizualizari

 

In sfarsit a venit si randul lintei. Prima oara am gatit linte, acu' 20 de ani cand eram tanara bucataresa, nu mi-a reusit si pana acum nu am mai probat. Pot sa va spun ca are un gust intre mazare si fasole boabe. Se pare ca de data asta mi-a reusit ;)

 

INGREDIENTE

  • linte verde 500 g,
  • morcov 2 bucati,
  • patrunjel radacina 1 bucata,
  • telina 200 g,
  • ardei gras 1 bucata,
  • ardei iute 1 bucata,
  • ceapa galbena 2 bucati,
  • faina alba de grau 3 linguri,
  • ulei de palmier,
  • sare iodata,
  • piper proaspat macinat,
  • boia de ardei dulce 1 g,
  • verdeata 1 legatura.
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de linte:

Linte se pune de cu seara la inmuiat in apa rece. A doua zi se curata ceapa si legumele, se taie marunt si se pun la dinstuit in putin ulei si apa. Dupa ce s-au inmuiat legumele se adauga faina, se amesteca pana se omogenizeaza, apoi se pune lintea strecurata, se adauga cca. 2 litri de apa rece si se pune la fiert neacoperit, la foc mediu cca. 45 de minute. La oala minune, se lasa cca. 15 minute dupa ce incepe sa fluiere. Atentie, sarea, piperul si boiaua se pun dupa ce s-a fiert lintea, daca puneti inainte riscati sa nu se mai fiarba lintea. Dupa ce s-au fiert toate legumele, se asezoneaza de sare, piper si boia. La servire se presara verdeata tocata marunt.

 

RETETA IN IMAGINI

Ciorba de linte-0
Ciorba de linte-1
Ciorba de linte-2
Ciorba de linte-3
Ciorba de linte-4
Ciorba de linte-5
Ciorba de linte-6
Ciorba de linte-7
Ciorba de linte-8
Ciorba de linte-9
Ciorba de linte-10
Ciorba de linte-11

COMENTARII (13)

diaconta 1

24.11.2012, 21:41

tot am zis ca fac si eu linte
dar numai m-am laudat

Rocsi 1

24.11.2012, 22:21

Sim0na 1

25.11.2012, 16:57

Eu n-am facut decat supa-crema.. dar treebuie sa incerc si varianta asta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04