Ciorba de miel a la Radu Anton Roman

de Gusti in Ciorbe, 1 Mai 2009 | 97386 vizualizari

 

“Este sinonima cu bucuria gastronomica si rituala a Pastelui crestin”, spunea Radu Anton Roman.

 

INGREDIENTE

  • git, coada, merg si bucati de carne cu os (orice in afara de muschii spatelui, carnea pulpelor si maruntaie, care ajung direct in friptura sau drob)
  • 2-3 morcovi
  • 1-2 pastirnac
  • 1 telina mica
  • 2 cepe (sau 3 legaturi de ceapa verde)
  • 100 gr orez
  • 200 ml smintina
  • 2 oua
  • 2 legaturi de verdeata (leustean, tarhon)
  • 2 legaturi verzituri (stevie, loboda, untisor, macris, leurda)
  • 20 boabe piper
  • sare
  • 1 l bors (eventual 100 ml otet)
  • 3 litri apa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de miel a la Radu Anton Roman:

Se taie gitul si restul carnii in bucati potrivite polonicului.


Se taie marunt zarzavatul (morcovii, pastirnacul, telina si ceapa).


Se pun ceapa si zarzavatul la fiert in 3 litri de apa rece cu carnea, piperul si o lingurita de sare (sa se inchege spuma).


Se spumuieste.


Dupa o ora de fiert molcomit se adauga orezul spalat si verzitura tocata.


Se da borsul intr-un clocot, sa-si dea damfurile la altii.


Dupa alte 20 de minute se adauga si borsul (cam o jumatate de litru, normal, 1 litru daca va place mai acra) si se mai lasa citeva clocote.


Fiertura are voie sa scada un litru, dar nu mai mult ca se indeseste prea tare. Daca a scazur prea mult, se completeaza.


Se ia de pe foc si se drege cu smintina batuta cu ouale si putina zeama din ciorba, se sareaza.


Se presara leustean si tarhon verde.

 

COMENTARII (27)

Aurelia 07_07 1

04.05.2013, 21:34

camelia75 1

05.05.2013, 07:34

Krystyan Trendy 1

24.10.2013, 10:20

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Foi de miere de albine
  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI