Ciorba de miel reteta cu macris

de delia64 in Ciorbe, 24 Apr 2014 | 4252 vizualizari

 

Este delicioasa si o fac in fiecare an de Pasti . Ciorba de miel reteta

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata cap de miel
  • aproximativ 400 grame coaste de miel
  • 200 grame orez
  • 3 legaturi ceapa verde
  • 3 legaturi usturoi verde
  • 2 kg. macris
  • 4 oua
  • 250 grame smantana
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de miel reteta cu macris:

Intr-o  oala de zece litri punem  la fiert ,apa , capul si costitele cu putina sare  , spumam din cand in cand .

Spalam orezul si il lasam in apa rece .

Spalam macrisul ceapa si usturoiul si le taiem .

Cand este fiarta carnita strecuram ciorba .

Ciorba se pune la foc si se adauga macrisul , ceapa si usturoiul maruntite. 

Adaugam  si orezul .

Separam carnita de os si o  punem in ciorba .

Batem ouale cu smantana si punem 3-4 polonice de ciorba calda si batem bine sa se omogenizeze  , dam focul la minim si punem oule batute amestecand mereu pentru a nu se branzi ciorba .

Mai lasam 10 minute la foc incet si potrivim de sare si piper .

Se serveste calda cu smantana si ardei iute .

Pofta buna !!!

 

 

 

TIPS-URI

1

Macrisul da ciorbitei un gust acrisor .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de miel reteta cu macris" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de miel reteta la ceaun