Ciorba de perisoare

de alilianaa in Ciorbe, 26 Ian 2013 | 798 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 g carne tocata( de porc)
  • 4 cepe
  • un morcov
  • un ardei gras
  • 1 l zeama de varza
  • rosii( cat pret de 3)- eu am pus congelate
  • o ceasca de orez
  • verdeturi
  • sare, piper
  • 3 oua
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare:

Carnea se toaca. 

Legumele se curata, spala si toaca marunt. Morcovul dat pe razatoare. 

Compozitia pentru perisoare. Peste carnea tocata am pus o ceapa mica tocata marunt, orezul, verdeturile, sarea si piperul (dupa gust) plus cele trei oua. Am mestecat bine pana ce toata compozitia a fost omogenizata bine. Din aceasta compozitie se fac perisoarele.

Paralel cu acest prim pas, pe aragaz se pune intr-o cratita apa la fiert cu un praf de sare. Cand incepe sa clocteasca se pun zarzavaturile: ceapa, morcovul, ardeiul. Cand acestea au fiert pe jumatate se pun si perisoarele la fiert. 

Incerc perisoarele daca s-au fiert (tinand cont ca ele contin si orez). Cand consideram ca acest lucru s/a intamplat, adaugam rosiile taiate. Optional se pune si suc de rosii. 

Dupa ce si acestea au fiert se adauga zeama de varza. Se potriveste cu ce mai e necesar.( avand zeama de varza, aceasta are un surplus de sare). Se adauga leustean. 

Pofta buna!

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ciorba de perisoare 200090
retete culinare - Ciorba de perisoare 200091
retete culinare - Ciorba de perisoare 200092

COMENTARII (18)

Constelatialeu 1

26.01.2013, 21:06

Buna,mai ales ca-i acrita cu zeama de varza !

alilianaa 1

26.01.2013, 21:33

Va multumesc frumos. Imi place sa gatesc pentru ca la masa la noi nu exista oameni mofturosi

elucubratiiculinare 1

26.01.2013, 23:31

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29