Ciorba de perisoare

de Aletta in Ciorbe, 14 Sep 2015 | 1939 vizualizari

 

De mult tot imi propun sa fac ciorba de perisoare,dar dintr-un motiv sau altul,am evitat,nefiind foarte priceputa la ciorbe, dar desi am facut pentru prima data,mi-a iesit foarte buna. O fii norocul incepatorului? :))

 

INGREDIENTE

  • 3-4 cartofi medii
  • 1/2 ardei rosu gras
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 50 g orez
  • cateva fire de patrunjel
  • cateva fire de leustean
  • ulei de floarea soarelui
  • 100 ml pasta de tomate.
  • sare
  • vegeta.

Pentru perisoare:

  • 400 g carne tocata de vita si porc
  • 50 g orez
  • un ou
  • condimente pentru sarmale(Fucks)
  • o ceapa mica
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare:

Se toaca ceapa,ardeiul si morcovul marunt.

Se pune la calit in putin ulei si se lasa cam 10 minute.

Se toarna apa cat cuprinde oala(depinde de oala cantitatea de apa).

Se condimenteaza cu sare si un pic de vegeta.

Se lasa la fiert cca 30 de minute.Intre timp se pregatesc perisoarele:

Carnea tocata de amesteca cu toate ingredientele pentru perisoare si se modeleaza bilute mici.

Se adauga cartofii taiati cubulete si orezul.

Se mai lasa 10 minute la fiert si apoi se pot adauga si perisoarele si patrunjel tocat cat mai marunt.


Se adauga pasta de tomate si se lasa sa mai dea un clocot.

Se opreste si se adauga firele de leustean.

Se serveste calda.

 

 

 

 

TIPS-URI

1

Perisoarele s-au fiert cand se ridica la suprafata.

2

Recomand sa adaugati smantana in farfurie.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ciorba de perisoare 400765
retete culinare - Ciorba de perisoare 400766
retete culinare - Ciorba de perisoare 400767
retete culinare - Ciorba de perisoare 400768
retete culinare - Ciorba de perisoare 400769
retete culinare - Ciorba de perisoare 400770

COMENTARII (20)

Aletta 1

15.09.2015, 20:01

Mersi Mirela

Rocsi 1

15.09.2015, 20:08

Preferata mea

Aletta 1

15.09.2015, 21:46

Rocsi mai am

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: