Ciorba de perisoare cu taitei de casa

de Giana in Ciorbe, 11 Iul 2014 | 2117 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru supa:
  • · 1 ceapa
  • · 1 lingura bulion
  • · 2 linguri ulei
  • · 1,5 l apa fierbinte
  • · 1/2 pahar cu taitei sau paste
  • Pentru perisoare:
  • · 200 g carne tocata
  • · 2 linguri de bulgur fin
  • · sare, piper, boia de ardei
  • · faina
  • Pentru dres ciorba:
  • · 1 ou
  • · 1 pahar cu iaurt (200 ml)
  • · 1 lingura cu faina
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare cu taitei de casa:

Se framanta bine ingredientele pentru perisoare, exceptand faina, se formeaza bilute mici apoi se tavalesc prin faina.

Se pune o cratita pe foc, se da ceapa prin razatoare si se caleste in doua linguri de ulei. Se adauga bulionul iar apoi se toarna 1,5 l de apa fiarta. In supa fiarta punem perisoarele. Lasam sa clocoteasca 4 minute, dupa care adaugam si taiteii. Ciorba se lasa la fiert pana cand se inmoaie pastele iar chiftelutele sunt gatite.

Pentru a pregati sosul, amestecam intr-un bol oul cu iaurt si faina, apoi adaugam in fir subtire din ciorba amestecand continuu. Oprim focul, lasam ciorba 3 minute sa se limpezeasca apoi o dregem cu sos.

Se condimenteaza ciorba cu sare si menta uscata.

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ciorba de perisoare cu taitei de casa 331657
retete culinare - Ciorba de perisoare cu taitei de casa 331658
retete culinare - Ciorba de perisoare cu taitei de casa 331659
retete culinare - Ciorba de perisoare cu taitei de casa 331660
retete culinare - Ciorba de perisoare cu taitei de casa 331661
retete culinare - Ciorba de perisoare cu taitei de casa 331662
retete culinare - Ciorba de perisoare cu taitei de casa 331663
retete culinare - Ciorba de perisoare cu taitei de casa 331664

COMENTARII (10)

Rocsi 1

11.07.2014, 11:04

Imi place ciorba de perisoare

reisnaor_2006 1

11.07.2014, 11:57

o delicatesa

robert_badica 1

11.07.2014, 13:42

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de legume cu soia

de ravanna 1

Supa de legume cu...

ieri la 21:05

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18