Ciorba de perisoare din peste

de nycu_rm in Ciorbe, 23 Sep 2016 | 281 vizualizari

 

Ziua in care imi rasfat nevasta

 

INGREDIENTE

  • 300 g peste (file) 50 g orez150 g morcovi100 g patrunjel radacina100 g telina radacina1 ardei gras 2 cepe mari (150-200 g)200 g rosii50 g bulion50 g pesmet 4 fire leustean4 fire patrunjel (verdeata) 4 linguri de ulei sare si piper
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare din peste:

Punem 4 litri de apa la fiert cu un praf de sare si 4 linguri de ulei. Pana fierbe apa curatam zarzavatul, il spalam bine sub jet de apa, tocam ceapa si ardeiul marunt, apoi tocam morcovul, patrunjelul radacina si telina. Punem deoparte jumatate de ceapa, pentru perisoare. Cand fierbe apa, punem ceapa si ardeiul la fiert. Dupa 10 minute adaugam morcovii, telina, si patrunjelul radacina. Cat timp fierbe zarzavatul, tocam carnea de peste de 2 ori la masina, dam si jumatatea de ceapa odata cu pestele. Orezul trebuie fiert vreo 2 minute, si racit inainte de al adauga peste peste.
     La compozitia obtinuta din peste tocat, ceapa tocata, orez semifiert adaugam putina sare si putin piper (se gusta). In functie de cat de subtire este compozitia adaugam pesmet. Trebuie sa obtinem o pasta din care sa formam bilute mici cat o nuca. Nu formati perisoarele pana nu incercati compozitia. 
     Taiem rosiile cubulete mici si le punem la fiert, iar dupa 5 minute incercam o perisoara. Bagam o perisoara in oala si asteptam sa se ridice. Daca nu se ridica, sau este desfacuta inseamna ca trebuie sa mai punem  pesmet in compozitia de perisoare. Formam apoi perisoarele, iar cand le-am terminat de invartit pe toate, punem una cate una in oala la fiert. Cand incep sa se ridice se adauga bulionul si verdeata tocata marunt. Se lasa sa dea un clocot, se verifica perisoarele sa fie fierte, se potriveste de sare si se da de pe foc.
   Se poate servi cu smantana sau se poate acri. 
  

 

TIPS-URI

1

Se poate servi cu smantana sau se poate acri.

COMENTARII (1)

MotanLaOale

MotanLaOale 1

26.09.2016, 09:52

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!