Ciorba de post cu cartofi noi

de Valclaudia in Ciorbe, 13 Aug 2017 | 4406 vizualizari

 

m-am inspirat de la Oanapl: https://www.bucataras.ro/retete/ciorba-de-cartofi-81779.html cu exceptia faptului ca eu mereu pun legumele putin la sotat atunci cand prepar ciorba, am respectat in mare parte reteta Oanei, careia ii multumesc! :)
 

 

INGREDIENTE

  • 2 morcovi
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei verde
  • 1/2 telina mica
  • 4 linguri ulei
  • 1 ceapa medie
  • 1/2 kg cartofi noi
  • 2 rosii mari de casa trecute prin robot
  • 1 lingurita bors magic din comert
  • sare si piper dupa gust
  • patrunjel verde proaspat tocat
  • leustean verde dupa gust
  • cca 2 l apa plata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de post cu cartofi noi:

Curatam si spalam legumele sub jet de apa rece.

Ceapa se toaca marunt si se pune la sotat in ulei, alaturi de morcovii taiati rondele, telina taiata cubulete si de ardeii taiati fasii.

Adaugam apa plata, foile de dafin, cartofii si lasam sa fiarba la foc mediu, pana patrunde usor furculita in morcovi si cartofi.

Adaugam rosiile trecute prin robot si lingurita de bors magic.

Condimentam dupa gust cu sare si piper, apoi oprim focul.

Presaram patrunjel verde si leustean dupa gust, lasam cateva minute sa se intrepatrunda aromele, apoi servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de post cu cartofi noi" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de vara