Ciorba de pui cu galuste

de Rocsi in Ciorbe, 31 Oct 2012 | 2734 vizualizari

 

Numai supa de galuste e buna? O ciorba de pui acrita cu bors si galuste oare nu merge? Cam asa ma intrebam si am zis sa incerc.Pot sa zic ca ai mei au fost foarte incantati si le-a placut foarte mult.Asa ca puteti sa o preparati si voi curand.

 

INGREDIENTE

  • 1 pui nu foarte mare
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 ardei kapia
  • 1/2 ardei galben
  • 2 felii telina
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita pasta de gogosari
  • 1,5- 2 cani bors
  • cateva fire taitei
  • 2 oua
  • gris
  • 1 lingurita patrunjel uscat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de pui cu galuste:

Puiul il transam si il parlim la flacara aragazului de puf. Luam fiecare bucata din el si o spalam bine. Intr-o oala punem pe jumatate apa si puiul. Cand se formeaza spuma deasupra, cu o paleta o indepartam. Ceapa o curatam si o tocam marunt. Morcovul il curatam, il spalam si il facem cubulete mici.  Ardeiul kapia si cel galben, ii curatam de seminte si ii taiem patratele. Feliile de telina le facem bucatele cat mai mici. Patrunjelul il spalam, indepartam cozile si il tocam.

In momentul in care ciorba nu mai face spuma si fierbe punem toate legumele pregatite mai sus, doar patrunjel verde mai orpim putin pentru a pune la sfarsit. Acoperim cu un capac si lasam sa fiarba la foc potrivit.

Intr-un castron batem ouale cu putina sare, piper si patrunjelul uscat. Punem si gris pana obtinem o consistenta putin grosuta.

Borsul il punem intr-un ibric si il punem pe foc sa dea 2-3 clocote. Incercam carnea si daca e patrunsa, punem borsul fierbinte si firele de taitei. Adaugam si pasta de gogosari, sare si piper dupa gust. Cand incepe sa dea iar in clocot, scoatem carnea intr-un bol si cu o lingurita punem galustele.
Le dam drumul incet in ciorba si nu le facem foarte mari pentru ca ele oricum cresc. Le lasam sa fiarba 8-10 minute, tragem oala de pe foc le stropim cu apa rece sa fie mai pufoase. Le fierbem 2-3 minute, le stopim iar cu apa rece si la sfarsit le fierbem iar 2-3 minute.

Luam ciorba de pe foc, punem inapoi bucatile de carne, iar la final presuram patrunjel verde tocat. Servim simpla sau cu o lingura de smanatana.

Sa aveti pofta!

 

COMENTARII (50)

Rocsi 1

04.02.2013, 10:21

Multumesc Elena si sper sa iti placa!

Krystyan Trendy 1

11.12.2013, 16:03

ce ciorbica buna

Rocsi 1

11.12.2013, 18:38

Krysty

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D