Ciorba de sfecla

de yafa in Ciorbe, 27 Iul 2010 | 3685 vizualizari

 

Rece sau calda, cu smantana sau natur este una din ciorbele verii.

 

INGREDIENTE

  • 500g de sfecla rosie( coapta la cuptor sau fiarta)
  • 4-5 cartofi
  • 3-4 morcovi
  • 1/4 de telina
  • 1 ceapa
  • tijele de la telina verde
  • 1 ardei alb
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1 legatura de marar
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1/2 legatura de leustean
  • 1/2 legatura de telina
  • 2 linguri de bors magic( daca folositi bors proaspat cam 1 l )
  • sare,
  • piper
  • apa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de sfecla:

Curatam si spalam legumele. Le taiam cuburi, ceapa se toaca marunt si se inmoaie toate cu cele 2 linguri de ulei de masline. Acoperim cu multa apa si lasam sa fiarba.

Separat pregatim sfecla, pe care ori o coacem la cuptor, ori o fierbem. O taiam in cubulete. Cand legumele sunt aproape fierte adaugam sfecla si mai lasam sa dea cateva clocote, adaugam borsul magic si saram si piperam dupa gust. Taiam ierburile si le adaugam, stingem focul si acoperim cu un capac oala, lasam 10 minute si putem deja servi.

Se serveste cald sau rece, cu smantana sau natur.

Pofta buna!

 

COMENTARII (16)

Cris2711

Cris2711 1

05.11.2011, 00:24

VERONICA2607

VERONICA2607 1

17.03.2012, 20:20

ce bine arata!!!

yafa

yafa 1

25.08.2012, 01:03

Cris, Veronica, multumesc mult

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!