Ciorba de stir rosu

de Constelatialeu in Ciorbe, 27 Mai 2022 | 5885 vizualizari

 

Ştirul roşu, cunoscut şi sub numele de amarant este cunoscut ca un super aliment, întrucât atât frunzele cât şi seminţele au beneficii deosebite pentru sănătate.Chiar dacă este ruda mai puţin preferată a spanacului, frunzele de ştir sunt mult superioare altor verdeţuri, deoarece sunt considerate "super-putere" datorită nutrienţilor. Beneficii pentru sanatate ; Frunzele de stir sunt un depozit viu de substante nutritive,au aport scazut de calorii, au un continut ridicat de fibre,sunt bune pentru anemici, imbunatatesc imunitatea, sunt bogate in vitaminele A, B, K , sunt bogate in potasiu si proteine, contin lizina un aminoacid esential care este esential pentru producerea energiei si absortia calciului, ajuta la cresterea parului si mentin o piele sanatoasa, reduc colestelorul, bogate in calciu si usor de digerat. Si eu concluzionez ca iese o ciorba delicioasa .

 

INGREDIENTE

  • Un manunchi mare de stir rosu, proaspat cules din gradina
  • cca 10 fire de ceapa verde, frunzele
  • cca 4-5 fire de usturoi verde
  • cca 200 g amestec congelat de morcov, pastarnac, ardei gras rosu si verde ( sau proaspete legumele, eu mai am la congelator si trebuesc consumate ca sa pun altele)
  • 2-3 linguri orez
  • ulei pentru calit
  • sare
  • 3 l apa
  • pentru acrit bulion de zarzare ( corcoduse)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de stir rosu:

Mai intai mi-am pregatit ingredientele, am cules stirul, ceapa, usturoiul, le-am curatat si spalat, apoi le-am taiat marunt. Am pus oala pe foc sa se incinga am adaugat ulei cca 50-60 ml, am pus la calit amestecul de legume congelate, ceapa si usturoiul, am calit la foc iute cca 5-6 min, apoi am adaugat orezul, un pic de sare si am turnat 1 l apa, am lasat sa dea in fiert. Dupa ce a inceput sa fiarba am adaugat stirul taiat marunt  si am mai turnat 2 l apa. Am lasat sa fiarba la foc mic cca 30 min, dupa care am potrivit de sare si am acrit cu bulion de zarzare. Este foarte buna rece cu ceapa verde, dar se poate manca si fierbinte. Avand in vedere ca deja e cald afara merge la fix o ciorbita rece, mai ales cand iesi obosit din gradina. Sa aveti pofta, asta daca v-am trezit interesul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de stir rosu" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorbă de spanac