Ciorba de varza murata-de post

de nadea68 in Mancaruri de post, 10 Apr 2014 | 2886 vizualizari

 

Azi v-am adus o ciorbita tare gustoasa,o gatea bunica,o gateste mama si o gatesc si eu cu drag...

 

INGREDIENTE

  • 1/2 varza murata
  • 2-3 morcovi
  • o bucata telina radacina (100 g)
  • 1 ceapa
  • 3-4 cartofi medii
  • 400 g rosii in bulion sau suc de rosii
  • sare
  • ulei
  • piper
  • patrunjel
  • 3 l apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de varza murata-de post:

Curatam morcovul si telina, taiem marunt.Cartofii ii curatam si-i lasam intregi.

Punem o oala cu apa pe foc si adaugam legumele.

Lasam pe foc cam 30 minute.

Intr-o tigaie punem ulei si ceapa,la calit.

Varza murata se taie cat mai marunt.

Cand ceapa e calita adugam rosii in bulion.Mai lasam 2-3 minute pe foc.

Dupa 2-3 minute adaugam si varza.Amestecam si lasa pe foc cateva minute,dupa care adaugam varza la legumele in oala.

Scoatem cartofii cand sunt fierti intr-un bol ,ii maruntim cu furculita si-i punem din nou la ciorba.

Adaugam la ciorba sare daca e nevoie,depinde de cat e sarata varza.

Sa lasa pe foc 10-15 minute.

Cand e gata se stinge focul si se adauga piper si verdeata.

Pofta buna! :)

 

 

 

 

TIPS-URI

1

se poate folosi si varza proaspata,se acreste cu bors sau sare de lamaie

2

daca nu e post se poate adauga carne de pui,porc sau vita

3

se serveste cu smantana sau ardei iute

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ciorba de varza murata-de post 310375
retete culinare - Ciorba de varza murata-de post 310376
retete culinare - Ciorba de varza murata-de post 310377
retete culinare - Ciorba de varza murata-de post 310378
retete culinare - Ciorba de varza murata-de post 310379
retete culinare - Ciorba de varza murata-de post 310380
retete culinare - Ciorba de varza murata-de post 310381
retete culinare - Ciorba de varza murata-de post 310382
retete culinare - Ciorba de varza murata-de post 310383
retete culinare - Ciorba de varza murata-de post 310384

COMENTARII (12)

merisor 1

11.04.2014, 17:14

Foarte buna!

tanyapatap 1

11.04.2014, 18:08

nadea68 1

11.04.2014, 19:40

va multumesc pentru aprecier si comentari

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D