Ciorba din sira afumata

de Constelatialeu in Ciorbe, 24 Ian 2014 | 2160 vizualizari

 

E de sezon, ca e inca iarna, deci merge la marele fix, fixul meu, pe al vostru nu ma bag....

 

INGREDIENTE

  • cca 600-700 g sira afumata
  • cca 400 g legume - morcov, cartof, telina, pastarnac, ardei gras rosu si verde
  • 2 cepe
  • 2 oua
  • sare
  • otet
  • smantana
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba din sira afumata:

Mai intai portionam sira in bucati mai mici,o spalam in apa calduta si apoi intr-o oala cu 3-4 l apa o punem la fiert.Avem grija sa luam spuma din cand in cand,pana nu se mai ridica spuma la suprafata.Cand carnea de pe oase e aproape fiarta, adaugam legumele si mai lasam la fiert cca 30 min.In cazul in care oasele n-au fost foarte sarate se adauga sare dupa gust.Cand sunt gata fierte si legumele,tragem oala de pe foc.Intr-un castron batem energic doua oua cu otet si 3-4 linguri smantana,apoi luam cu polonicul zeama din oala si turnam peste oua amestecand continuu,adaugam 3-4 polonice si apoi rasturnam totul in oala cu ciorba.Mie imi place mult leusteanul ,asa ca am pus deasupra leustean.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ciorba din sira afumata 293148
retete culinare - Ciorba din sira afumata 293149
retete culinare - Ciorba din sira afumata 293150
retete culinare - Ciorba din sira afumata 293151

COMENTARII (21)

diaconta 1

24.01.2014, 23:46

cam buna ciorba Chef Cleme

Rux 1

24.01.2014, 23:50

Mai mai mai cum arataaaaa!

madi_marin 1

25.01.2014, 09:45

ce buna trebuie sa fie!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D