Ciorbă rădăuțeană

de Sidy in Ciorbe, 14 Feb 2013 | 2734 vizualizari

 

Ciorba radauteana este o ciorba cu traditie si savoare, o ciorba care drege o "lume insetata" de licoarea lui Bachus.
Este o ciorba preferata in restaurantele romanesti si nu numai.
In bucatarie, oricare ar fi ea, ca este din Moldova, ca este din Ardel sau Bucovina,fiecare are modul ei de a gati.
Adevarata ciorba radauteana este mult mai consistenta , are vreo 3-4 galbenusuri si cam o cantitate dubla de smantana grasa. Eu am ramas la variant mai “light” cat de cat…
Rezultatul e o minunatie de ciorbita autentic romaneasca.

 

INGREDIENTE

  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel
  • 1 pastarnac
  • 1/2 telina
  • 1 ceapa
  • 1 caciulie usturoi
  • patrunjel verde
  • 1 piept de pui de casa
  • 200 ml smantana
  • 2 oua(galbenusuri)
  • piper alb
  • sare
  • lamaie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă rădăuțeană:

Curatam zarzavatul si il spalam. 

Pieptul de pui il curatam de piele si-l spalam, apoi il punem la fiert cu putina sare in 4 l de apa.

Cand fierbe il spumuim atat cat este necesar, apoi adaugam legumele taiate, condimentam si lasam sa fiarba pana cand carnea se desprinde de pe oase, la foc mediu spre mic.

Scoatem pieptul si taiem carnea bucatele, apoi le adaugam inapoi in supa, lasandu-le sa mai dea cateva clocote.

Separat batem bine smantana si galbenusurile de ou, amestecand bine.

Adaugam compozitia de ou si smantana, amestecand continuu.

Adaugam zeama de la o lamaie, pentru a-i oferi ciorbei un gust usor acrisor.

Zdrobim ustroiul si il punem in ciorba, lasand sa dea in clocot, gustand din cand in cand.

Servim ciorba calda, cu putina verdeata pusa deasupra.

 

Pofta buna!

 

 

TIPS-URI

1

Putem adauga si 1-2 linguri de smantana si daca mai este cazul, putin otet.

2

Servim cu ardei iute

RETETA IN IMAGINI

Ciorbă rădăuțeană-0
Ciorbă rădăuțeană-1
Ciorbă rădăuțeană-2
Ciorbă rădăuțeană-3
Ciorbă rădăuțeană-4
Ciorbă rădăuțeană-5

COMENTARII (16)

Doinavar

Doinavar 1

14.02.2013, 19:07

Nu am facut niciodata, zau! Dar, cum scap de probleme, fac si eu ciorba radauteana dupa reteta ta. E super. Te pup.

Sim0na

Sim0na 1

14.02.2013, 20:07

Una din preferatele mele!!!

diana_k

diana_k 1

14.02.2013, 22:00

imi place foarte mult

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!