Ciorba Radauteana

de Gherca Daniela in Ciorbe, 23 Iun 2016 | 3099 vizualizari

 

O ciorbita care demult voiam sa o prepar, dar acum i-a venit randul! Este foarte gustoasa, are o aroma de care nu te mai poti satura!


Pentru cei care inca nu cunosc gustul si aroma, o recomand cu drag! :)

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui cu os
  • 2 pulpe superioare de pui
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac radacina
  • 2 cepe medii
  • 1/2 ardei rosu mare
  • 2 foi dafin
  • cateva boabe de piper
  • sare
  • 6 catei usturoi
  • 3-4 linguri otet
  • 4 galbenusuri
  • 300g smantana
  • 1 legatura de patrunjel ( eu am avut inghetat, la congelator)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba Radauteana:

         Carnea de pui o spalam si o punem in apa rece la foc, pana cand se ridica spuma deasupra! Intr-o alta oala, eu am folosim una sub presiune, punem cca. 3 litri de apa rece si asezam carnea de pui din prima oala, peste punem legumele, curatate, spalate si taiate in bucati mai mari, adaugam si foile de dafin cu piperul boabe, acoperim cu capac, iar din momentul cand a inceput sa fiarba, dam supapa joc de la oala si lasam 20-25 minute la foc mic.

         Daca nu aveti oala sub presiune, lasati sa fiarba 50-60 minute, sau pana cand carnea a fiert suficient de bine si se poate desprinde de pe os cu mana.

        Scoatem carnea intr-un bol, iar legumele intr-un alt bol pentru a se racori.

        Intre timp strecuram supa. Separat amestecam galbenusurile cu smantana si 1 lingura de sare, iar cu un polonic punem supa peste amestecul de smantana si amestecam energic cu un tel pentru a nu se taia, dupa cateva polonice de supa adaugam amestecul de smantana in oala, mai amestecam putin si il tranferam inapoi pe foc pana la punctul de fierbere.

       In supa adaugam si carnea, (pe care o dezosam si o taiem in bucati mai mici, se face totul rapid, deoarece este bine fiarta si se desprinde usor de pe oase), 1 morcov fiert taiat cubulete, (restul legumelor le aruncam), usturoiul pisat, otetul (in functie de gustul fiecaruia), patrunjelul tocat si la sfarsit potrivim de sare. Cand a inceput din nou sa fiarba, stingem focul, iar ciorbita radauteana este gata!

  Se serveste cu adaos de smanatana, dupa preferinta si ardei iuti!

Pofta buna!

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Ciorba Radauteana-0
Ciorba Radauteana-1
Ciorba Radauteana-2
Ciorba Radauteana-3
Ciorba Radauteana-4
Ciorba Radauteana-5
Ciorba Radauteana-6
Ciorba Radauteana-7
Ciorba Radauteana-8
Ciorba Radauteana-9
Ciorba Radauteana-10
Ciorba Radauteana-11
Ciorba Radauteana-12
Ciorba Radauteana-13
Ciorba Radauteana-14
Ciorba Radauteana-15
Ciorba Radauteana-16
Ciorba Radauteana-17
Ciorba Radauteana-18
Ciorba Radauteana-19
Ciorba Radauteana-20
Ciorba Radauteana-21

COMENTARII (12)

Stefania1964

Stefania1964 1

28.06.2016, 10:20

este foarte gustoasa!

MotanLaOale

MotanLaOale 1

30.06.2016, 11:52

denisizina24

denisizina24 1

20.07.2016, 10:28

Pentru a aduga un plus de culoare si un gust deosebit retetelor dumneavoastra, va rog vizitati, http://olx.ro/oferta/cartofi-movi-productie-2016-ID4szck.html

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!