Ciorba radauteana a la Motan

de MotanLaOale in Ciorbe, 18 Dec 2015 | 3033 vizualizari

 

M-am inspirat de la Gaby_d dar am schimbat pe ici pe colo.


Foarte buna a iesit!

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui mare (600g)
  • 4 buc. spate pui
  • 3 morcovi + 1 pentru calit
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 telina mica
  • 2 cepe
  • 3 foi dafin
  • 10 boabe piper
  • 400g smantana grasa
  • 3 galbenusuri ou
  • 2 linguri faina
  • 6 catei de usturoi
  • 3 linguri otet
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba radauteana a la Motan:

Se curata carnea de pui, se spala si se pune la fiert in apa cu sare, foile de dafin si piperul boabe.

Se ia spuma formata sa ramana lichidul curat.

Cand carnea este aproape facuta se pun in oala si legumele curatate, spalate si lasate intregi (mai putin 1 morcov).

Cand sunt fierte legumele si carnea, se  strecoara, si zeama se trece in alta oala si se pune pe foc.

Pieptul fiert se taie cuburi si se pun in ciorba.

Carnea de pe bucatile de spate se desprind si se pun tot in ciorba.

Morcovii si albitura fiarta se taie rondele si se pun in oala.

Telina si ceapa se arunca. Eu asa am facut.

Intr-o tigaie se pune uleiul si se caleste un morcov dat pe razatoarea mica, 2-3 minute.

Se pune in oala cu totul, cu ulei cu tot.

Usturoiul curatat si zdrobit se pune intr-o sita cu ochiuri mici si se pune deasupra oalei.

Se ia cu polonicul din zeama si se toarna deasupra usturoiului de cateva ori pana are gustul dorit.

Se lasa la fiert inca 10-15 minute.

Intr-un castron se amesteca smantana, galbenusurile, faina si otetul.

Se toarna in castron 2-3 polonice de ciorba fierbinte si se amesteca.

Se toarna castronul in ciorba amestecand continuu sa nu faca cocoloase.

Se mai lasa la fiert 5-10 minute.

Se potriveste de sare si piper si este gata.

Se serveste cu smantana, otet, mujdei si ardei iute alaturi.

Se poate presara cu patrunjel tocat daca va place.

Pofta Buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ciorba radauteana a la Motan 417410
retete culinare - Ciorba radauteana a la Motan 417411
retete culinare - Ciorba radauteana a la Motan 417412
retete culinare - Ciorba radauteana a la Motan 417413
retete culinare - Ciorba radauteana a la Motan 417414
retete culinare - Ciorba radauteana a la Motan 417415
retete culinare - Ciorba radauteana a la Motan 417416
retete culinare - Ciorba radauteana a la Motan 417417
retete culinare - Ciorba radauteana a la Motan 417418
retete culinare - Ciorba radauteana a la Motan 417433
retete culinare - Ciorba radauteana a la Motan 417434
retete culinare - Ciorba radauteana a la Motan 417435
retete culinare - Ciorba radauteana a la Motan 417436
retete culinare - Ciorba radauteana a la Motan 417437
retete culinare - Ciorba radauteana a la Motan 417438
retete culinare - Ciorba radauteana a la Motan 417439
retete culinare - Ciorba radauteana a la Motan 417440
retete culinare - Ciorba radauteana a la Motan 417441
retete culinare - Ciorba radauteana a la Motan 417442
retete culinare - Ciorba radauteana a la Motan 417443

COMENTARII (25)

Gherca Daniela 1

21.12.2015, 10:15

buna ciorbita!

kukibella 1

11.01.2016, 18:06

MotanLaOale 1

11.01.2016, 18:33

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: