Ciorba taraneasca de pui

de alinutzika in Ciorbe, 9 Feb 2012 | 3596 vizualizari

 

O ciorbica buna, cu de toate....

 

INGREDIENTE

  • carne de pui (piept, pulpe, muschi)
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei gras rosu crud sau gogosari murati
  •  1/2 telina
  • 1 gulie 
  • 3 cartofi
  • o mana de paste (orice tip)
  • sare, piper, vegeta
  • patrunjel frunze
  • 3 dopuri de otet
  • 500 g smantana +2 galbenusuri
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba taraneasca de pui:

Se taie legumele marunt si se calesc la foc mic in f putin ulei (preferabil ulei de masline). Cand sunt calite, se adauga carnea si se lasa si ea putin la calit. Se condimenteaza, apoi se adauga apa pana aproape se umple oala. Se lasa carnea la fiert. Intre timp se adauga si otetul. Cand carnea e aproape fiarta, se adauga cartofii taiati cubulete mici, iar dupa 5 minute, pastele. Carnea se poate lasa asa bucatele intregi in ciorba sau se poate scoate si lua carnea de pe oase, apoi, taiata cubulete sau fasii, se pune inapoi in oala. Cand legumele si carnea sunt fierte, se opreste focul. Se amesteca bine smantana cu galbenusurile , apoi se iau treptat 2-3  polonice de supa si se pun peste compozitia de smantana, amestecand continuu pana la omogenizare. Amestecul rezultat se toarna inapoi in oala cu ciorba, incet si amestecand bine.

Se serveste presarata cu patrunjel verde tocat si cu ardei iute.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ciorba taraneasca de pui 145724
retete culinare - Ciorba taraneasca de pui 145725
retete culinare - Ciorba taraneasca de pui 145726
retete culinare - Ciorba taraneasca de pui 145727

COMENTARII (24)

alinutzika 1

10.02.2012, 14:20

nu mai am ciorbica..

jolygina 1

10.02.2012, 15:06

oana_pisicutza16 1

15.02.2012, 22:31

Buna buna, preferata mea

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18