Ciorba taranesca de legume

de divainbucatarie in Ciorbe, 23 Mai 2011 | 9987 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 -7 buchetele conopida
  • 6 -7 buchetele brocolli
  • 100 g fasole verde
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras
  • 1 dovlecel mic
  • 1 gulie mica
  • 1 morcov
  • 1/2 telina mica
  • 1 cana suc de rosii
  • sucul de 1 lamaie
  • 2 linguri cu ulei
  • 2 ramurele de leustean
  • 1 legatura cu patrunjel verde
  • 1 frunza dafin
  • sare
  • cateva boabe de piper
  • 1 catel de usturoi
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba taranesca de legume:

Calim ceapa impreuna cu morcovul si ardeiul gras pe care le-am tocat cubulete, in 2 linguri de ulei.

Tocam restul legumelor, cu exceptia buchetelor de conopida si brocoli, le punem in oala impreuna cu legumele calite, acoperim cu apa si le punem sa fiarba timp de 15 -20 minute.

Dupa cele 20 de minute asezonam cu sare si piper, punem leusteanul, frunza de dafin, catelul de usturoi, sucul de rosii si cel de lamaie. Adaugam conopida si brocoli si lasam sa fiarba inca 10 minute.

O servim calda, cu patrunjel verde tocat si smantana, dar merge si rece pe timpul verii.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba taranesca de legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de loboda cu ochi romanesc