Ciorbita de fasole cu cimbru

de jolygina in Ciorbe, 28 Sep 2010 | 2442 vizualizari

 

o combinatie a mea,stiu ca se pune tarhon dar am descoperit ceva gustos

 

INGREDIENTE

  • 300g fasole uscata alba
  • 2 cepe
  • 4 litri apa
  • 2 morcovi
  • o lingura bulion
  • sare ,piper
  • cimbru
  • 2 feli de telina
  • 2 catei de usturoi
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbita de fasole cu cimbru:

Punem fasolea la inmuiat de seara ( ca sa nu ne doara burtica de la ea),

Intr-o oala punem fasolea la fiert cu apa ,dupa ce a fiert 20-30 min adaugam legumele care au fost taiate rondele, cubulete dupa placul fiecarei gospodine

Lasam sa fiarba bine pana ce bobul de fasole se poate sfarama cu degetul ,dupa ce a fiert adaugam sarea,piperul ,usturoiul pisat ,si lingura de bulion ,mai lasam sa fiarba 10 -15 min dupa care adaugam si cimbrul

pofta mare !!(merge cu ceapa verde)

 

RETETA IN IMAGINI

Ciorbita de fasole cu cimbru-0
Ciorbita de fasole cu cimbru-1
Ciorbita de fasole cu cimbru-2

COMENTARII (12)

Laly 1

29.09.2010, 09:04

Vreau si eu un castronel cu ciorbita

jolygina 1

29.09.2010, 10:32

ina eu sunt din banat de loc dar de 10 ani stau in bucuresti si aici am vz ca ,gospodinele pun tarhon in ciorbita de fasolica ,fac multe ciorbite cu bors ,eu stiind de la mama mea ca ea acreste ciorbita ba cu zeama de varza ,sau otet sau lamaie

jolygina 1

29.09.2010, 10:38

si ca sa ma laud putin acum ma suna si mama mea sa ma intrebe de ale bucatariei,in special la desert ,dar ea face o mancarica de te lingi pe degete ,cat de curand trebuie sa-i iau un aparat foto sa o bagam si pe ea in clubul nostru

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04