Ciorbita de porc cu praz si varza murata

de ANCA in Supe/Ciorbe, 28 Dec 2009 | 5208 vizualizari

 

..ce poate fi mai bun cu ocazia Sarbatorilor de iarna?:)) excelenta la mahmureala de dupa Revelion:))

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg piept de porc si gulas de porc
  • 2 fire praz
  • jumate de varza mica
  • 1,5 l zeama de varza acraaaaa
  • 300 ml suc de rosii
  • 2-3 cartofi
  • 2 morcovi
  • o ceapa
  • albitura - radacina patrunjel, pastarnac, o telina
  • un ardei gras
  • leustean, patrunjel, tarhon
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbita de porc cu praz si varza murata:

Carnea se spala si se pune la foc, se spumeaza, si se lasa la fiert cam 30 minute, sa se fiarba carnea.

Legumele se toaca marunt, prazul rondele, varza se taie fin.

Am adaugat intai radacinoasele si varza, dupa 5 minute ceapa, prazul, cartofii cubulete si ardeiul, si cand sunt aproape fierte, am pus sucul de rosii si zeama de varza clocotita separat. Am pus si tarhonul uscat, am mai dat cateva clocote si am oprit focul, adaugand verdeata.

Se potriveste gustul cu sare si piper.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ciorbita de porc cu praz si varza murata 12745
retete culinare - Ciorbita de porc cu praz si varza murata 12746

COMENTARII (9)

Teo 1

02.01.2010, 18:51

stiu ca prazul ii da un gust ....de-ti vine sa ceri a 2a portie,nu-i asa?

ANCA 1

03.01.2010, 10:47

asa-i, Teo!!

mihaelar63 1

17.01.2010, 00:03

mmm... ce bine arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25