Ciulama de ciuperci

de merisor in Pui, 13 Iul 2012 | 29341 vizualizari

 

Am facut o ciulama picanta cum mancam la bunica mea in copilarie, pe care am servit-o cu pui la ceaun. Mamaliguta va lipsi de data asta...

 

INGREDIENTE

  • 1 pui
  • Ulei
  • foi de dafin
  • 1 capatana de usturoi
  • Piper
  • Sare(sau delikat)
  • 1 cutie ciuperci
  • 750 ml lapte
  • 5-6 linguri faina
  • ¼ pachet unt
  • 1 ceapa medie
  • ½ legatura marar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de ciuperci:

Se taie puiul in bucati si se pune  in ceaun cu ulei, foi de dafin, piper, 3-4 catei de usturoi taiati marunt si delikat sau sare.

Se acopera si se lasa sa se prajeasca innabusit.

Se pune untul intr-o tigaie la topit, se toaca ceapa marunt si se pune peste unt.

Ciupercile pentru ciulama se scurg, se clatesc, se maruntesc si se adauga peste ceapa.

Adaugam si cateva foi de dafin, piper, delikat(sau sare) si usturoi maruntit.

Intre timp am amestecat faina cu putin lapte rece, iar restul de lapte l-am pus la incalzit.  Am turnat faina in ciulamaua de  ciuperci si am inceput sa o diluez pe parcurs cu lapte cald, amestecand continuu.

La final am presarat in ciulama marar tocat marunt.

 

TIPS-URI

1

o ciulama de ciuperci bine facuta merge servita cu mamaliguta, cu sau fara carne

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ciulama de ciuperci 170058
retete culinare - Ciulama de ciuperci 170060
retete culinare - Ciulama de ciuperci 170061
retete culinare - Ciulama de ciuperci 170062
retete culinare - Ciulama de ciuperci 170063

COMENTARII (24)

Panacris 1

02.07.2013, 10:16

Valclaudia 1

18.07.2013, 06:42

am ratat asa ceva???

Giana 1

12.05.2014, 10:47

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: