Ciuperci si dovlecei pane

de -tony- in Mancaruri de legume, 21 Ian 2013 | 3558 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1/2 l bere
  • faina alba
  • 6-8 ciuperci
  • 1 dovlecel
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci si dovlecei pane:

Berea se pune la congelator si se lasa pina aproape ingheata(asa nu va face spuma cind pregatim compozitia).Se pune bere intr-un castron si se adauga faina,amestecind cu telul pina obtinem un aluat asemanator unei smintini groase.Adaugam sare si piper dupa gust.

Ciupercile le curatam,le taiem piciorusele si partea rasucita catre picior ptr a obtine o suprafata dreapta.Se presara sare in interiorul ciupercii si se pune cu gura in jos.Se lasa pentru 5-10 minute pentru a lasa apa din ele.

Se taie dovlecelul in felii cit mai lungi,se presara sare peste si se lasa se se scurga de apa.

Intr-o tigaie incingem ulei circa 1 cm jumatate ,cind acesta este incins incepem sa dam ciupercile si dovleceii prin aluat .Prajim pe o parte pe alta circa 2 minute pe fiecare parte.

Se servesc calde.

 

 

COMENTARII (21)

Rocsi 1

21.01.2013, 20:15

Foarte gustoase

Bunica 1

21.01.2013, 20:30

Astea da .Trimite si la mine cateva din fiecare!

elucubratiiculinare 1

21.01.2013, 22:44

poza e de milioane si sigur si ce e in ea

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21