Ciuperci sote II

de Ela68 in Mancaruri de legume, 15 Iul 2013 | 2009 vizualizari

 

O alta varianta de ciuperci sote pe care am incercat-o este cu morcov si ierburi aromatice. Gustul este la fel de bun fata de prima varianta, dar, cu un plus de savoare.

 

INGREDIENTE

  • 900 gr ciuperci
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa mare
  • 2 linguri unt
  • 1 capatana usturoi
  • 1 lingurita boia dulce
  • 2 lingurite cimbru uscat
  • 2 linguri otet balsamic
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci sote II:

Morcovii se curata si se taie rondele. Ceapa  se taie julienne si se pune la calit in unt, adaugand apoi morcovii. 

Se mai lasa putin si se pun ciupercile curatate, spalate si taiate cubulete.Punem si otetul balsamic.

Se da focul tare, astfel incat zeama care se lasa sa se evapore cat mai repede.Adaugam cimbrul, boiaua dulce, sarea si piperul.

Cand aproape s-a evaporat toata apa adaugam usturoiul maruntit cu aparatul si mai lasam cateva minute. La final, adaugam verdeata tocata.


 

RETETA IN IMAGINI

Ciuperci sote II-0
Ciuperci sote II-1
Ciuperci sote II-2
Ciuperci sote II-3
Ciuperci sote II-4
Ciuperci sote II-5
Ciuperci sote II-6

COMENTARII (18)

Ela68 1

15.07.2013, 20:19

multumesc pentru aprecieri. Si eu ador ciupercutele, preparate sub orice forma

alilianaa 1

15.07.2013, 22:39

tare bune!

Ela68 1

16.07.2013, 08:21

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04