Clafoutis cu caise

de - Andreea - in Prajituri, 26 Iun 2014 | 10260 vizualizari

 

O reteta de origine franceza ...foarte usor de facut ,cu putine ingrediente...asemanatoare unei budinci.Buna cu orice fel de fructe insa la fel de buna si cu legume !!!
Reteta am preluat-o de la Timi >:D< ...

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 5 linguri cu zahar tos
  • un varf de sare
  • 9 linguri cu faina alba tip '00'
  • 250 ml lapte
  • 4 caise mari
  • unt ( pentru uns tava)
  • zahar pudra( pentru pudrat)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clafoutis cu caise:

Caisele le spalam,le taiem in doua si scoatem samburele .

Luam o tava pentru cuptor de forma rotunda si ungem cu unt.Asezam in tava jumatatile de caisa.

Separat punem intr-un bol ouale intregi,zaharul si un praf de sare.Mixam bine ingredientele.

Adaugam apoi faina si mixam in continuare.Adaugam laptele putin cate putin si mixam pana ce ingredientele s-au amestecat bine si obtinem o compozitie asemanatoare celei pentru clatite.

Punem compozitia in tava peste caise,nivelam si dam tava la cuptorul incalzit in prealabil la 180 grade pentru 30 minute.

Scoatem tava din cuptor cand este gata,lasam prajitura sa se raceasca si pudram cu zahar pudra,dupa preferinta.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Clafoutis cu caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Clafoutis cu caise