Clafoutis cu cirese si piersici

de cristeena20 in Dulciuri, 19 Iun 2015 | 1342 vizualizari

 

Ador acest desert in perioadele cu caldura mare . Este atat de simplu de facut si atat de racoritoare. Deloc dulce si cu aroma de fructe-o idee minunata cand aveti nevoie sau chef de un alint dulce.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua mari
  • 5 linguri de zahar
  • un praf de sare
  • vanilie
  • 250 ml lapte gras
  • 8 linguri faina
  • coaja de lime (sau lamaie)
  • 400 gr cirese bine coapte
  • 2 piersici aromate
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clafoutis cu cirese si piersici:

Intai ne ocupam de fructe: scoatem samburii cireselor si piersica o taiem cubulete cu coaja cu tot. Ungem o tava de tarta de ceramica sau de silicon cu margarina .Incingem cuptorul la 180 grade.

Intr-un bol batem cu un tel ouale cu sarea si zaharul. Adsaugam si vanilia si coaja de lime rasa sau de lamaie. Batem cca 5 minute si adaugam laptele. Omogenizam si adaugam apoi faina. O sa iasa ca un aluat mai gros de clatite. Acest aluat se toarna peste fructele puse in tava inainte si dma la cuptor pt cca 30-35 minute. Facem testul cu scobitoarea. Nu lasam sa se usuce rpea tare deoarece trebuie sa aiba textura unei budinci mai tari.

Servim rece cu zahar pudra deasupra sau cu frisca. 

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Clafoutis cu cirese si piersici 386822
retete culinare - Clafoutis cu cirese si piersici 386823
retete culinare - Clafoutis cu cirese si piersici 386824
retete culinare - Clafoutis cu cirese si piersici 386825
retete culinare - Clafoutis cu cirese si piersici 386826
retete culinare - Clafoutis cu cirese si piersici 386827
retete culinare - Clafoutis cu cirese si piersici 386828
retete culinare - Clafoutis cu cirese si piersici 386830
retete culinare - Clafoutis cu cirese si piersici 386838

COMENTARII (18)

Criss 1

20.06.2015, 12:51

Lau 1

20.06.2015, 20:28

ce bine arata

mirela0911 1

21.06.2015, 14:41

Foarte bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D