Clafoutis cu prune

de Bucataras in Slow Cooking, 29 Sep 2015 | 1037 vizualizari

 

(timp de pregatire 20 min, timp de gatire 1ora si 45 min, program “high”, complexitate redusa)

 

INGREDIENTE

  • Prune – 200 g
  • Oua – 3 buc
  • Zahar – 50 g
  • Faina – 100 g
  • Lapte - 250 ml
  • Extract de vanilie – 1 lingurita
  • Unt - 20 g
  • Coaja rasa de lamaie – 1 lingurita
  • Un praf de sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clafoutis cu prune:

 

  • Pune hartie de copt in vasul de ceramica al Crock Pot-ului 4,7 L Digital;

  • Taie prunele cuburi si asaza-le in vasul de ceramica;

  • Cu ajutorul unui mixer, bate bine ouale intregi, cu praful de sare, adaugand treptat zaharul, coaja de lamaie si extractul de vanilie;

  • Adauga apoi laptele si incorporeaza si faina treptat – mixeaza in continuare cu mixerul pana vei obtine un aluat mai subtire, ca cel de clatite;

  • Toarta compozitia peste prune, pune capacul si seteaza Crock Pot 4,7 L Digital pe timpul de 1:30 min si modul de gatire “high”;

  • Dupa terminarea timpului de gatit, mai lasa-l cca 15 min pe functia “keep warm” sau “low”;

  • Scoate prajitura din Crock Pot si las-o sa se raceasca;

  • Pudreaza zahar pe deasupra si serveste-o cu placere !

 

Pofta buna !

 

 

 

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Clafoutis cu prune 403345
retete culinare - Clafoutis cu prune 403346
retete culinare - Clafoutis cu prune 403347

COMENTARII (11)

Rocsi 1

29.09.2015, 20:58

cristeena20 1

30.09.2015, 00:04

un desert minunat!!!

Aletta 1

29.10.2015, 09:20

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21