Clatite banatene

de mamaieelena in Dulciuri, 21 Ian 2013 | 5231 vizualizari

 

Am vazut aceasta reteta la Laura Laurentiu parca si mi-a placut am mai facut ceva asemanator dar nu cu bezea pe deasupra sunt bune si au fost apreciate.

 

INGREDIENTE

  • PENTRU CLATITE(cu aproximatie)
  • 700 ml lapte
  • 4 oua
  • 250 g faina(aproximativ)
  • sare
  • 1 plic cu zahar vanilat
  • 2 linguri cu zahar
  • 4 linguri ulei
  • UMPLUTURA
  • 250 g branza dulce
  • 100 g branza dulce cu fructe
  • 2 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • CREMA
  • 4 galbenusuri
  • 2 linguri cu varf amidon
  • 700 ml lapte
  • 50 g unt
  • 200 g zahar
  • PENTRU DEASUPRA
  • 4 albusuri
  • 6 linguri cu zahar cu varf
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite banatene:

Clatitele se fac clasic: se bat ouale cu sare, zahar, zahar vanilat, ulei, faina si laptele treptat sa nu faca cocoloase. Se obtine un aluat ca o smantana care curge si se fac la tigaie sau ca mine la aparat.

Separat se amesteca branza cu branza cu fructe, zaharul si zaharul vanilat. Cu aceasta umplutura se umplu clatitele si se ruleaza apoi se pun in vase rezistente la cuptor.

Peste clatite se pune crema care se face astfel:intr-o cratita se pun galbenusurile, peste ele zaharul, amidonul si laptele amestecat usor sa se omogenizeze ingredientele. Dupa aceea se pun pe foc si se lasa pana se intareste crema. Se adauga si untul in crema si apoi se pune peste clatite.

Albusurile se bat ca pentru bezea si se pun pe deasupra cremei apoi se dau la cuptor pentru gratinare.

Se pot servi atat fierbinti cat si reci. Pofta buna 

 

RETETA IN IMAGINI

Clatite banatene-0
Clatite banatene-1
Clatite banatene-2
Clatite banatene-3
Clatite banatene-4
Clatite banatene-5

COMENTARII (59)

mamaieelena

mamaieelena 1

01.02.2013, 22:22

daca vrei sigur dar data viitoare cand voi mai face ok?
multumesc ca ai trecut pe la mine

loredanaaa

loredanaaa 1

12.02.2013, 23:51

bune trebuie sa fie

diaconta

diaconta 1

18.07.2013, 21:49

ce as mai manca o portie

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!