Clatite banatene

de papabundetot in Prajituri, 23 Feb 2014 | 2846 vizualizari

 

Aceasta reteta o stiu inca din vremea in care stateam la Timisoara,este cunoscuta si sub denumirea de clatite Ana Lugojana,dar nu am mai facut-o de mult,asa ca astazi m-am gandit sa impart cu voi acest desert minunat,care sper sa va fie pe plac :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit :
  • Aluat de clatite cu 2 oua,faina,lapte,pana obtineti un aluat de consistenta mai grosuta
  • 6 + 2 oua
  • 300 gr zahar
  • 100 gr stafide
  • 400 ml smantana lichida
  • 400 gr branza de vaci
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • esenta vanilie
  • unt pt uns tava
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite banatene:

Din aluatul de clatite mie mi-au iesit 13 buc.Intr-un castron am pus branza de vaci,150 gr zahar,2 plicuri zahar vanilat,stafidele si 2 oua si am omogenizat bine totul,cu aceasta umplutura am umplut clatitele,pe care le-am impachetat in 4 si le-am asezat una langa alta intr-o tava unsa cu unt.

Din 6 galbenusuri,100 gr zahar si smantana lichida am facut un sos pe care l-am pus in tava peste clatitele umplute si am dat tava la cuptor pentru 10 minute.Am batut albusurile  spuma cu 50-60 gr zahar si 2 plicuri zahar vanilat,am scos tava din cuptor si am asezat peste clatite bezeaua obtinuta,apoi am introdus din nou tava in cuptor si am lasat-o pana cand bezeaua s-a rumenit frumos (aproximativ 10 min).

Pofta mare!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Clatite banatene 299983
retete culinare - Clatite banatene 299984
retete culinare - Clatite banatene 299985
retete culinare - Clatite banatene 299986
retete culinare - Clatite banatene 299987
retete culinare - Clatite banatene 299988
retete culinare - Clatite banatene 299989

COMENTARII (29)

Alexandra Burz 1

23.02.2014, 23:36

Bya Ralu 1

24.02.2014, 05:26

super

_Alina_ 1

25.02.2014, 10:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21