Clatite cu dulceata

de Oana in Dulciuri, 16 Apr 2014 | 4762 vizualizari

 

De curând am primit invitația pentru o nouă provocare de la Dr.Oetker în campania "De Paște, bucătarii iscusiți sunt răsplătiți!" și am răspuns și de data aceasta cu mare plăcere!

Amintirile mele din copilărie nu miros a alivenci sau a plăcinte poale-n brâu, ca ale lui Creangă, ci a clătite. A clătite pufoase, rumene și aburinde, din care se furișa spre nările mele parfumul de dulceață proaspăt făcută într-un ceaun din curtea bunicilor mei ...

Începuturile mele într-ale bucătăriei au fost clasice. Mai întâi, adulmecatul de la distanță. Apoi, pâș-pâș, intrarea în bucătărie și studierea curioasă a ustensilelor. A urmat linsul cremelor de pe toate lingurile și castroanele pe care le folosea mama când se pregătea să ne răsfețe cu dulciuri. Și transferul de pasiune, de la mamă la fiică, pentru bucătăreală :)

Nici acasă, nici în vacanțele de la țară nu era vreun week-end fără clătite. Așa că prima dată când din mânuțele mele a ieșit ceva comestibil a fost vorba despre clătite. "Materialul" pe care l-aș fi putut strica nu era nici mult, nici pretențios, așa că m-am jucat în voie. Da, am scăpat câteva pe jos, pe altele le-am îngrămădit de-a valma în tigaie, dar pe final mi-au ieșit vreo 2-3 bunicele. Prima mea victorie în bucătărie! M-am perfecționat pe parcurs, iar acum fac des clătite pufoase, rumene și aburinde care îmi aduc în bucătărie mirosul copilăriei.

Iată și rețeta simplă și foarte ușoară:

 

INGREDIENTE

  • 700 ml lapte sau apa minerala
  • 2 oua
  • 2 pliculete zahar vanilat Dr.Oetker
  • o lingurita esenta de vanilie Dr.Oetker
  • 3 linguri cu ulei
  • faina cat cuprinde
  • un praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu dulceata:

Se bat ouale cu zaharul vanilat si cu un praf de sare, cu ajutorul unui tel. Se incorporeaza uleiul si apoi cate putin din laptele sau apa minerala. Se adauga faina in ploaie, amestecand continuu ca sa nu se formeze cocoloase, pana aluatul devine cremos, ca o smantana. Se adauga la final esenta de vanilie.

Se unge tigaia de clatite cu ulei si se lasa bine la incins. Cu ajutorul unui polonic se toarna compozitie in tigaie si se intinde usor pe toata suprafata, inclinand tigaia. Se lasa sa se rumeneasca pe o parte, se desprinde clatita cu o paleta si se intoarce pe partea cealalta. Daca va pricepeti, le puteti intoarce prin aruncare :)

Noi le-am mancat cu dulceata de caise, facuta in casa.

 

TIPS-URI

1

Puteti pune in aluat si coaja rasa de lamaie, pentru o aroma mai intensa.

RETETA IN IMAGINI

Clatite cu dulceata-0
Clatite cu dulceata-1
Clatite cu dulceata-2
Clatite cu dulceata-3
Clatite cu dulceata-4

COMENTARII (12)

Rocsi

Rocsi 1

17.04.2014, 10:54

Clatite am facut si eu ieri, dar de post

Oana

Oana 1

17.04.2014, 13:41

Ma bucur ca v-au placut Mai am acum si reci si sunt tare bune, ma duc sa pap una!

MIUTA

MIUTA 1

19.04.2014, 00:08

Ce pofta mi-ai facut!!!Arata super

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!