Clatite cu suc de portocale

de Rocsi in Prajituri, 19 Mar 2011 | 3890 vizualizari

 

Am vazut atatea clatite saptamana asta pe bucataras si mi s-a facut pofta..asa ca m-am pus pe facut,dar sunt de post..

 

INGREDIENTE

  • 1 cana suc de portocale(din 3-4 portocale il obtineti)
  • 1 cana si jumatate apa minerala
  • 2 linguri zahar pudra
  • coaja rasa de la o portocala
  • 1 esenta vanilie
  • 1 praf de copt
  • faina(mia mi-a intrat cam jumatate de unga,deci cam 500 gr)
  • un praf de sare
  • ulei
  • dulceata(eu am folosit de gutui si de prune)
  • topping de ciocolata
  • bombonele decorative
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu suc de portocale:

Intai de toate stoarcem portocalele pentru a obtine sucul.

inr-un bol amestecam sucul ,apa minerala si zaharul pudra.

invartim cu un tel pana se dizolva zaharul.

adaugam praful de sare,esenta de vanilie,coaja de portocala rasa si le incorporam.

punem si praful de copt.

la urma incepem sa adaugam faina,treptat,pana am obtinut compozitia dorita.

luam o tigaie,o ungem cu o pensula cu un strop de ulei.

o punem pe aragaz,si cand s-a incins incepem sa facem clatitele.

mai ungem tigaia cu ulei din cand in cand,nu prea des.

cand sunt gata le umplem cu gem.

asezam pe o farfurie,ornam cu topping de ciocolata si bombonele colorate.

astfel ati obtinut un desert de post,foarte bun!!!!!!!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Clatite cu suc de portocale 92924
retete culinare - Clatite cu suc de portocale 92925
retete culinare - Clatite cu suc de portocale 92927

COMENTARII (32)

adry88 1

21.05.2011, 12:12

ce bunatate

brunetica 1

04.12.2011, 08:37

iami, iami imi place mult

Rocsi 1

04.12.2011, 10:34

anca

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nucă și pastă de măceșe

Foietaj cu nucă...

ieri la 20:21

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Mâncare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55