Clătite din banane cu ciocolată, miere, alune de pădure şi nuci

de Zamfira in Dulciuri, 28 Mai 2016 | 492 vizualizari

 

Desert fără făină, zahăr, margarină, praf de copt …. ohooo … ce părere aveţi? Daaa, este adevărat!!!

Este un desert foarte sănătos şi super aromat. Timp de pregătire maxim 10 minute.

Facem o scurtă analiză a ingredientelor


BANANA

Bananele sunt printre cele mai consumate fructe din lume şi unii oameni de ştiinţă cred că banana ar fi fost chiar primul fruct din lume. Bananele sunt crescute în cel puţin 107 de ţări şi sunt pe locul al patrulea în topul culturilor alimentare din lume, în valoare monetară. Beneficiile posibile pentru sănătate includ reducerea riscului de cancer şi astm, scăderea tensiunii arteriale şi îmbunătăţirea sănătăţii inimii.


OUL

Oul este un aliment gustos, cu un bogat conţinut în proteine, vitamine şi elemente atât de necesare sănătăţii. Dar şi un important depozit de colesterol. Oul conţine bioregulatori, o mare cantitate de minerale (calciu şi fier), vitaminele A, B1, B2, albumine (poate fi uşor asimilat), metionină, un aminoacid folositor pentru ficat. Gălbenuşul are calitatea unică de a determina contracţia vezicii biliare, prin această stimulînd activitatea fierii, contribuind în acelaşi timp la asimilarea grăsimilor.


SCORŢIŞOARA


Stimulează circulaţia periferică

Echilibrează glicemia

Este puternic antioxidant

Stimulează sistemul imunitar

Ajută la pierderea în greutate

CIOCOLATA NEAGRĂ 85%


Bogata în antioxidanţi naturali, ciocolata neagră şi cacaua sunt la fel de benefice ca şi ceaiul verde şi afinele

Este bună pentru creier, inimă, protejează împotriva diabetului de tip 2

Bogată în antioxidanţi şi teobromină cea care întăreşte smalţul dinţilor.

Ciocolata neagră, spre deosebire de alte dulciuri, scade riscul de a face carii, dacă este menţinută o igienă dentară optimă.

Ciocolata neagră conţine în concentraţii mari numeroase vitamine şi minerale care ajută la menţinerea stării de sănătate a unei persoane:

– potasiu

– cupru

– magneziu

– fier


MIERE DE ALBINE


Mierea este cel mai rapid şi puternic energizant natural cunoscut. Aceasta ajută să avem un tonus bun şi încarcă cu energie. Substanţele pe care le conţine sunt extrem de uşor de asimilat de către organism, care primeşte prin miere nu doar caloriile de care are nevoie, ci si mineralele, vitaminele şi enzimele. Apoi, mierea este un puternic antiinfecţios natural, care acţionează asupra principalelor sisteme şi aparate din organism, de la tubul digestiv şi căile respiratorii până la nivelul pielii şi al mucoaselor.


ALUNE DE PĂDURE – NUCI


Nucile, seminţele şi alunele fac toate parte dintr-o mare familie, împărţind unele caracteristici, cum ar fi aceea că sunt pline de proteine, vitamine, minerale şi grăsimi sănătoase.


Prin conţinutul lor bogat în vitamine şi minerale, alunele menţin sănătatea sistemului cardiovascular: întăresc celulele vaselor coronariene şi miocardice, stimulează înmulţirea celulelor sănătoase şi reglează nivelul colesterolului. Totodată au acţiune antivirală, anticanceroasă, stimulează activitatea ganglionilor limfatici şi favorizează producţia de interferon a celulelor imunitare. În acest sens, specialiştii consideră că la un consumator de alune leucocitele producătoare de interferon îşi intensifică activitatea de aproape 25 de ori, iar cancerul aflat în faza incipientă poate dispărea


 http://www.ziare.com/articole/nuci+proprietati http://www.sfatulmedicului.ro/Educatie-pentru-sanatate/beneficiile-oferite-de-ciocolata-neagra_10426 http://dieta.romedic.ro/aliment/banane http://sanatate.bzi.ro/beneficiile-terapeutice-ale-alunelor-de-padure-783

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru 4 clătite medii
    • 2 banane foarte bine coapte(coaja trebuie să aibă o culoare galben închis, evitaţi culoarea maro sau verde crud)
    • 1 ou
    • 1/2 linguriţă de scorţişoare
    • nuci, alune de pădure
    • 4 pătrăţele de ciocolată 85% topită
    • 1 lingură de miere
    • unt pentru prăjire (putem folosi ulei de floarea soarelui sau de măsline)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clătite din banane cu ciocolată, miere, alune de pădure şi nuci:

Pisăm bananele cu o furculiţă până când devin o pastă omogenă.Adăugăm oul crud şi scorţişoara.Amestecăm totul foarte bine timp de câteva minute.

Punem o bucăţică de unt în tigaie, lăsăm să se topească şi adăugăm cu un polonic o porţie de aluat.Din cantitatea de ingrediente notate mai sus, aluatul obţinut se va împărţii în patru porţii.

Clătitele se prăjesc pe fiecare parte între 1 şi 2 minute la un foc mediu. Culoarea brun-aurie. Adăugăm unt în tigaie pentru fiecare clătită.Clătitele se prăjesc pe fiecare parte între 1 şi 2 minute la un foc mediu.

Culoarea brun-aurie.

Adăugăm unt în tigaie pentru fiecare clătită.

Decorăm clătitele cu ciocolată topită, miere, alune de pădure şi nuci.

Clătitele se pot servi calde sau reci.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Clătite din banane cu ciocolată, miere, alune de pădure şi nuci 444931
retete culinare - Clătite din banane cu ciocolată, miere, alune de pădure şi nuci 444932
retete culinare - Clătite din banane cu ciocolată, miere, alune de pădure şi nuci 444933
retete culinare - Clătite din banane cu ciocolată, miere, alune de pădure şi nuci 444934
retete culinare - Clătite din banane cu ciocolată, miere, alune de pădure şi nuci 444935
retete culinare - Clătite din banane cu ciocolată, miere, alune de pădure şi nuci 444936
retete culinare - Clătite din banane cu ciocolată, miere, alune de pădure şi nuci 444937
retete culinare - Clătite din banane cu ciocolată, miere, alune de pădure şi nuci 444938
retete culinare - Clătite din banane cu ciocolată, miere, alune de pădure şi nuci 444939
retete culinare - Clătite din banane cu ciocolată, miere, alune de pădure şi nuci 444940
retete culinare - Clătite din banane cu ciocolată, miere, alune de pădure şi nuci 444941
retete culinare - Clătite din banane cu ciocolată, miere, alune de pădure şi nuci 444942

COMENTARII (20)

Rocsi 1

30.05.2016, 20:27

Super bune!

elucubratiiculinare 1

31.05.2016, 08:49

ce bine arata

Zamfira 1

31.05.2016, 18:40

Multumesc!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55