Cocos in vin (Coq au vin)

de vio_dreams in Pui, 16 Mar 2013 | 2627 vizualizari

 

O reteta clasica, din bucataria frantei, putin mai elaborata insa cu o savoare cu adevarat deosebita!

 

INGREDIENTE

  • pulpele si pieptul de la un cocos
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 l vin rosu
  • 50 ml coniac
  • 1 crnguta cimbru
  • 1 crenguta rozmarin
  • cateva foi dafin
  • 300 gr ciuperci
  • 150 gr arpagic
  • 200 gr bacon
  • 2 linguri unt
  • 1 lingura amidon
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cocos in vin (Coq au vin):

Taiem bucati pulpele si pieptul de cocos (al meu a fost de tara) . Le spalam si le punem intr-o caserola cu capac .

Adaugam morcovul si ceapa curatate si taiate bucati.

Turnam deasupra vinul punem capacul si dam la frigider sa se marineze pana a doua zi.

A doua zi scoatem caserola din frigider adaugam cimbrul, rozmarinul si dafinul, asezonam cu sare si piper, punem capacul  si dam la cuptor la foc mic cam o ora  pana incepe sa scada zeama si carnea devine frageda.

Scoatem carnea pe un platou si o lasam sa se zvinte. 

Intre timp curatam arpagicul si il tragem la tigaie in o lingura de unt pana devine translucid .

Adaugam baconul taiat fasiute si ciupercile bine scurse si lasam pe foc sa se rumeneasca putin. Dam deoparte .

Incingem o lingura de unt si rumenim usor carnea. Adaugam coniacul si flambam .

Dupa ce s-a evaporat  alcoolul adaugam peste carne ciupercile cu baconul si arpagicul si zeama din care am scos carnea. Daca nu este suficienta mai adaugati putin vin. 

Lasam pe foc inca 5-10 minute sa se inprieteneasca ingredientele si sa se intrepatrunda aromele apoi ingrosam sosul cu amidon .

Optional puteti garnisi cu patrunjel verde tocat marunt. 

Se serveste cu mare pofta !

 

TIPS-URI

1

daca aveti posibilitatea folositi cocos de tara, crescut in curte, gustul preparatului va fi net superior

RETETA IN IMAGINI

Cocos in vin (Coq au vin)-0
Cocos in vin (Coq au vin)-1
Cocos in vin (Coq au vin)-2
Cocos in vin (Coq au vin)-3
Cocos in vin (Coq au vin)-4
Cocos in vin (Coq au vin)-5
Cocos in vin (Coq au vin)-6
Cocos in vin (Coq au vin)-7
Cocos in vin (Coq au vin)-8

COMENTARII (8)

MotanLaOale

MotanLaOale 1

17.03.2013, 00:11

Panacris

Panacris 1

14.05.2013, 12:57

Xandrinne

Xandrinne 1

20.08.2013, 09:52

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!