Cod pane cu mujdei de usturoi

de epurasha2bb in Peste, 27 Mai 2010 | 6450 vizualizari

 

ieri am avut o mare pofta de usturoi si am facut cam totul cu usturoi

 

INGREDIENTE

  • 1 punga de file de cod
  • 3 graunti mari de usturoi
  • 1/2 lamaie
  • piper negru
  • sare mare
  • 1 ligura de unt
  • putin cimbru uscat
  • 1 ou
  • 4 linguri mari de faina
  • Patrunjel verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cod pane cu mujdei de usturoi:

Am dezghetat fileul de cod fiindca am avut dar congelat era inchis la pescarie si cum aveam pofta de peste am zis sa prepar ceva bun chiar daca e congelat desi asta e o optiune rara.Ca sa ii dau totusi un gust bun am tinut fileul in zeama de lamaie cu sare mare si cimbru uscat si cateva picaturi de ulei de masline.

Am pregatit mujdeiul zdrobind in piua usturoiul impreuna cu sare mare si piper negru si adaugand apoi zeama de lamaie si ulei.Frecam mereu si la sfarsit adaugam putina apa.

Facem un amestec de ou batut cu faina adaugata putin cate putin si in care am adaugat si putin unt topit si racit (1 lingura).

Dam fileul de peste prin acest amestec si apoi prajim in ulei incins sau puteti coace la cuptor pe hartie de copt dar atunci trebuie sa dati si prin pesmet bucatile de peste.

Dupa ce luati pestele din tigaie asezati intai pe un prosop de hartie absorbant ca sa indepartam surplusul de ulei si apoi asezati pe farfurie iar deasupra turnati mujdeiul de usturoi.Presarati putin patrunjel verde si gata masa.

 

COMENTARII (12)

Bunica

Bunica 1

27.05.2010, 13:54

Ce poate fi mai bun ca pestele cu usturoi ? dupa gustul meu care sunt fan peste cu usturoi.

epurasha2bb

epurasha2bb 1

27.05.2010, 13:58

asa e Buni, e tare bun!chiar sr trebui sa mancam mai des peste !

nadina73

nadina73 1

28.05.2010, 01:00

mariana eu numai cand vad usturoiul salivez pe bune ,te-ai gandit si la mine daca nu mai ai peste macar mujdei

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!