Colac umplut

de simsim82 in Aperitive / Garnituri, 6 Mar 2014 | 3225 vizualizari

 

Ideal pentru o gustare rapida dar si pentru pachetel.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500 g faina
  • 250 ml apa
  • 50 g unt
  • 1 lingurita zahar
  • 2 lingurite sare
  • 1 ou
  • 1 plic drojdie uscata
  • Pentru umplut:
  • cca. 150 g mortadella feliata (5-6 felii)
  • 4 - 5 felii cascaval feliat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Colac umplut:

Se cerne faina intr-un bol, se face o gropita in centru si se adauga drojdia, zaharul si jumatate din cantitatea de apa si se amesteca putin. Se lasa 10-15 minute sa creasca, apoi se adauga untul topit si restul de apa.

Se framanta pana se amesteca toate ingedientele ,apoi se adauga sarea si se mai framanta 5-10 minute. Se obtine un aluat elastic si nelipicios pe care trebuie sa il lasati sa creasca, pana isi dubleaza volumul (cam o ora).

Se ia aluatul si se intinde cu ajutorul mainilor sau cu sucitorul, apoi se asaza in centru feliile de branza si mortadella. Se ruleaza aluatul si se pune in forma. Se lasa la crescut 15-20 minute, apoi se unge cu ou batut si se presara cu mac sau susan.

Se da forma la cuptor (deja incins la 175-180 grade C) pana se rumeneste bine colacul.

 

TIPS-URI

1

Eu am folosit o forma cu diametrul de 21,5 cm si am folosit doar jumatate din cantitatile mentionate la ingrediente.

RETETA IN IMAGINI

Colac umplut-0
Colac umplut-1
Colac umplut-2
Colac umplut-3

COMENTARII (13)

Florentina_Cristina

Florentina_Cristina 1

06.03.2014, 12:22

reisnaor_2006

reisnaor_2006 1

10.03.2014, 22:14

am facut si eu si a iesit o minunatie

nadea68

nadea68 1

10.03.2014, 22:21

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!