Colacei dulci

de meosiris in Prajituri, 1 Aug 2009 | 2337 vizualizari

 

Recipe by Laura Adamache.

 

INGREDIENTE

  • 1 : 125ml apa clocotita, 50g zahar, 25g unt. 2 : 20g drojdie, 25ml apa calduta, 1 lingurita zahar, 1 ou, vanilie. 3 : 425g faina, 1 lingurita sare.
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Colacei dulci:

  • Am amestecat untul taiat cubulete cu zaharul. Peste ele am turnat 125ml apa clocotita.Am amestecat ca sa se topeasca mai repede untul si zaharul, apoi am lasat sa se raceasca.

  • Am dizolvat drojdia in 25 ml apa calduta,peste care am adaugat si lingurita de zahar.Am amestecat bine, apoi am pus aceasta compozitie peste prima.

  • Am adaugat si faina si am inceput sa framant aluatul.

  • Apoi am lasat la crescutvreo 2 ore...sau 3...nu mai stiu exact:)

  • Acest aluat il impartim in 8 parti egale.Fiecare bucata o intindem intr-un snur lung si cat de cat egal ca latime.Am rulat snurul si am format colaceii.

  • Ii asezam in tava tapetata cu hartie de copt si ii mai lasam 1 ora.I-am uns apoi cu 1 galbenus amestecat cu o lingura de lapte si i-am bagat in cuptor la 180C,aproximativ 15 min.
  •  

    COMENTARII (1)

    Ligia Bxl 1

    26.01.2011, 09:20

    arata bine

    COMENTEAZA

    Portia de lumina

    Flamand si satul

    Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

    Cand soarele saruta marea

    Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

    SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

    Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
    Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
    Eroare!
    Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
    Atentie!
    Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

    Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

    Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
    Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
    Eroare!
    Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
    Atentie!
    Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

    TOP
    utilizatori

    11360 puncte

    10740 puncte

    Ina 7

    7980 puncte

    6390 puncte

    5750 puncte

    CONTACT

    Bucataras.ro
    hello@bucataras.ro

    GĂTIM, RÂDEM
    ȘI GLUMIM, PE:

    Foi de miere de albine
    • 22

      J

    • 23

      V

    • 24

      S

    • 25

      D

    • 26

      L

    • 27

      MA

    • 28

      MI