Colacei pentru colindatori

de adnia in Piine, 24 Dec 2013 | 1457 vizualizari

 

mi aduc aminte ca intotdeauna mi-a placut sa ascult colinde, imi induc o stare de bine si de bucurie, mai ales in seara magica! Insa colindele trebuiau neaparat cantate de altii, eu nu m-am descurcat niciodata la asa ceva, si nici nu mi-a placut sa merg cu colinda…vedeti voi, in ochii mei de copil a staruit impresia ca as merge la cerut bani, iar eu as fi vrut doar sa fiu cuprinsa de starea aceea de bine! asadar, m-am rezumat doar la ascultarea lor si la recompensarea lor nu prin bani, ci prin colacei, nuci si mere (stiu, metoda old-school, dar chiar mi-a adus multe zambete si straluciri in ochi!)

Asadar, am ales ca in seara de Ajun, sa va recompensez si pe voi cu niste colacei simpli, dar de care imi amintesc cu drag de pe vremea cand inca eram un ghindoc prin bucataria bunicii si mai mult o incurcam decat s-o ajut…dar zau ca nu putea face ceva singura, fara mine:)

 

INGREDIENTE

ingrediente:

  • 400 ml lapte de cocos
  • 700 g faina alba
  • 1 lingura sare de mare
  • 1 lingurita zahar brun
  • 50 ml ulei de masline extravirgin
  • 1 lingura faina de in (obtinuta prin rasnirea semintelor de in)
  • 1 pliculet drojdie uscata (7g)
  • putin susan pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Colacei pentru colindatori:

 

1. Se introduc toate ingredientele in masina de paine (intai lichidele, apoi cele uscate) si se seteaza masina pe programul special pentru aluat (la mine dureaza cca 90 minute)

2. Aluatul se scoate din masina de paine, se framanta putin pe masa infainata si se imparte aluatul in 8 parti egale. Fiecare parte se mai imparte in 2 jumatati egale, care se ruleaza in suluri lungi.

3. Se formeaza un snur lung din primele 2 suluri (impletitura in 2, sau tehnica snurului de martisor).

4. Snurul obtinut se inchide in cerc si se prinde bine. Se aseaza pe marginea lui un alt sul drept, care se prinde bine de cercul anterior.

5. Se aseaza colacul obtinut in tava tapetata cu hartie de copt si se repeta operatiunea de mai sus, pana la terminarea aluatului.

6. Colaceii se ung cu ulei de masline, se presara susan si se introduc in cuptorul preincalzit. Se coc la foc mediu (180 grade) pana cand trec testul scobitorii.

7. Se lasa la racit in tava, dupa care se aseaza frumos in cosul cu mere si nuci si se asteapta colindatorii.

 

RETETA IN IMAGINI

Colacei pentru colindatori-0
Colacei pentru colindatori-1

COMENTARII (14)

Rocsi

Rocsi 1

25.12.2013, 19:12

Sunt tare frumosi Ce ne mai bucuram cand primeam un colacei la colindat, insa generatia de acum nu se mai bucura...

diaconta

diaconta 1

26.12.2013, 23:07

superbi colaceii tai
Sarbatori cu bucurie draga mea

adnia

adnia 1

29.12.2013, 22:20

ce ma bucur ca v-au placut colaceii! Sarbatori fericite, dragilor!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!