Colacel dulce cu mac

de ianculubita in Piine, 17 Mar 2014 | 768 vizualizari

 

Nu este nici paine,nici cozonac,este un colacel pe care noi l-am terminat imediat cat a fost cald

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 25 g drojdie
  • 4 oua
  • 250 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 2 linguri zahar
  • 50 g seminte de mac,
  • arome,
  • sare
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Colacel dulce cu mac:

Amestecam laptele caldut cu drojdia, 1 lingurita zahar, putina faina si lasam sa dospeasca. Rasturnam apoi in vasul cu faina cernuta, adaugam 3 oua batute cu sare, arome si restul de zahar. Framantam aluatul adaugand cate putin ulei cald apoi lasam sa creasca. Impartim apoi aluatul in bucati egale, le punem in forme rotunde, deasupra ungem cu galbenus amestecat cu putin lapte, presaram cu mac iar dupa ce a crescut lasam la cuptor pana se rumenesc.

Eu m-am jucat putin si dupa ce l-am uns cu ou, am pus deasupra o forma de taiat mere, am indesat-o putin cat sa se crape aluatul iar dupa ce a crescut am dat-o deoparte

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Colacel dulce cu mac 304180
retete culinare - Colacel dulce cu mac 304181
retete culinare - Colacel dulce cu mac 304182
retete culinare - Colacel dulce cu mac 304183
retete culinare - Colacel dulce cu mac 304184

COMENTARII (12)

amaliatrusca 1

17.03.2014, 15:34

in cite bucati egale impartim aluatul si ce fel de forme rotunde folosim? cit de mari/mici? Multumesc!

Bunica 1

17.03.2014, 15:55

L-ati terminat imediat si noi...........

ianculubita 1

18.03.2014, 08:44

Amalia Trusca,ti-am trimis mesaj privat

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21