Reteta de paine cu boia, rozmarin si nuci

de Panacris in Piine, 10 Ian 2024 | 2210 vizualizari

 

Pfff, de la mijlocul lui decembrie am scos din nou la treabă pe Maricica nr. 3 din Casa Zmeilor! A șomat vreo 2 ani, dar acum și-a scos pârleaua, cum se zice, la cca. 3 zile pun la făcut pâine!
Daa, recunosc, încă n-am avut curajul cu maia, doar varianta clasică cu drojdie uscată! ;)
Șiiii, stăteam relaxată pe canapea (să nu zic că de fapt, la duș mi-a venit ideea!!! :D) să fac o pâinică mai altfel,  cu ce mirodenii am prin casă!!!
Așa am inventat o nouă rețetă de pâine ( cred! ;) oi fi văzut ceva pe internet și mi-a rămas undeva pe retin sau într-un sertărel din căpșor!!!).
Să zic, mai bine aperitiv, că o savurezi fără altfel de ingrediente alături!
Pentru Reteta de paine cu boia, rozmarin si nuci am folosit urmatoarele ingrediente: faina, drojdie, apa, rozmarin, nuci.
Spor și poftă bună!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Reteta de paine cu boia, rozmarin si nuci
  • apă cca. 350 ml.,
  • făină albă de grâu 000 cca. 500 g,
  • sare grunjoasă 1 linguriță,
  • zahăr tos 2 lingurițe,
  • ulei de floarea soarelui 3 linguri,
  • ulei de măsline 2 linguri,
  • drojdie uscată 1 plic,
  • boia de ardei dulce 1 lingură,
  • rozmarin uscat 1 linguriță,
  • miez de nuci cca. 100 g.
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de paine cu boia, rozmarin si nuci:

Iata cum se prepara Reteta de paine cu boia, rozmarin si nuci

Maricica nr. 3, mașina de frământat, copt pâine e ajutorul meu în orice, ține, de aluat frământat, cu drojdie.

În recipientul masinii de pâine se pune apa călduță, făina cernută, sarea, zahărul, uleiul și drojdia. (Atentie! Păstrați această ordine daca vreți să crească aluatul!!!).

Se programeaza aparatul pentru frământat, dospit și copt, care durează  120 de minute.

După cca. 10 minute adăugați pudra de boia dulce, rozmarinul uscat și miezul de nucă.

Atenție, ajutați aluatul cu puțină apă, făină sau ulei, ca să nu se lipească de pereții vasului, în primele 30 de minute, apoi numai deschideți capacul.

Simplu și gustos dacă aveți slugoaie, vorba Bucătărașilor, dacă nu, vă puneți pe frământat și apoi lăsat la dospit cca. 30 minute, sau mai bine până a doua zi la rece. Apoi pus la copt în oale de fontă, tavă special, sau chiar într-o oală/tavă simplă! J

Spor și poftă bună!

 

Vezi si reteta de Paine cu seminte.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de paine cu boia, rozmarin si nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Panacris 1

16.01.2024, 17:42

Mda, Cleme, nu l-au incantat aromele!

abetina 1

02.02.2024, 11:44

oanapl 1

05.02.2024, 18:13

Ce bine arată! Aș mânca și eu o felie caldă!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Paine de casa cu branza de burduf, ceapa rosie, chimen si susan by Alex Teacher