Coltunasi cu urda

de ianculubita in Paste, 28 Feb 2013 | 4169 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500g faina
  • 1ou
  • 1ceasca cu lapte
  • 200g urda
  • 1galbenus
  • 50g unt
  • 1ceasca smantana
  • 2linguri parmezan ras
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coltunasi cu urda:

Facem un aluat din faina,ou,sare,lapte,formam o sfera pe care o lasam sa se odihneasca 15min;din acest aluat facem 2 foi putin mai groase decat foaia de taitei,o punem pe forma speciala pe care am pudrat-o cu faina;

in gauri punem cate 1lingurita de urda pe care am amestecat-o cu galbenus si putina sare,acoperim cu a doua foaie,apoi trecem pe deasupra cu sucitorul pana se desprind coltunasii si cad pe partea opusa si-i punem in oala cu apa si sare care clocoteste pe foc;

dupa ce coltunasii s-au ridicat la suprafata,semn ca sunt fierti,ii scoatem cu lingura cu gauri punem peste ei unt,scuturam vasul sa se omogenizeze cu unt si-i servim cu smantana si parmezan deasupra.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Coltunasi cu urda 207569
retete culinare - Coltunasi cu urda 207570
retete culinare - Coltunasi cu urda 207571
retete culinare - Coltunasi cu urda 207572
retete culinare - Coltunasi cu urda 207573
retete culinare - Coltunasi cu urda 207574
retete culinare - Coltunasi cu urda 207575
retete culinare - Coltunasi cu urda 207576
retete culinare - Coltunasi cu urda 207577
retete culinare - Coltunasi cu urda 207578

COMENTARII (12)

laura_n 1

28.02.2013, 19:42

ce bunatate si ce forma faina au

adry88 1

28.02.2013, 19:45

ianculubita 1

01.03.2013, 15:47

Fetelor daca aveti relatii(prieteni) in Moldova de peste Prut,rugati sa va cumpere de acolo!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: