Compot de visine

de Rocsi in Sirop / Compot, 5 Iul 2011 | 3318 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • visine(sincer nu va pot spune cantitatea exacta.eu am avut niste visine si am zis ca fac 15 borcane de compot si nu le-am cantarit)
  • zahar(3 linguri la un borcan de 800 gr)
  • aspirina sau putin conservant
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de visine:

Spalam borcanele bine cu apa fierbinte si le punem la scurs,cu gura in jos,pe un prosop curat.

visinele le spalam bine si le indepartam coditele.

punem in borcane visine,cat sa fie pana la jumatate.

masuram cantitatea de apa care ne trebuie pentru a umple toate borcanele si o punem intr-o oala.

adaugam si zaharul necesar,3 linguri la borcan ori numarul de borcane.

punem oala pe foc,si invartim  siropul pana ce zaharul se topeste.

acesta il repartizam in fiecare borcan.

deasupra punem putina aspirina sau conservant.

inchidem bine borcanele.

le invelim in hartie si le asezam intr-o oala mai larga.

punem apa rece cat sa acoperim borcanele pe 3 sferturi si deasupra punem  un prosop curat de bucatarie.

le sterilizam la foc potrivit,pana ce observam ca visinele incep sa se crape.

cand sunt gata le scoatem din oala,le stergem bine si le acoperim cu o patura pana a2a zi.

a 2a zi le etichetam si le punem intr-un loc racoros.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Compot de visine-0
Compot de visine-1

COMENTARII (27)

Rocsi

Rocsi 1

06.07.2011, 21:34

eduard

Bucataras Medi

Bucataras Medi 1

08.07.2011, 11:30

harnicuta noastra...................

Rocsi

Rocsi 1

08.07.2011, 22:14

saru-mana medi draga

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24