Conopidă în vas Zepter

de Panacris in Salate, 30 Iun 2013 | 3239 vizualizari

 

De când am văzut la Mitinita, pe blog, salata de conopidă, m-au năpădit amintirile adolescenței;) La majorat (în urmă cu mulți ani!), i-am dat pe spate pe invitați (în jur de 60;) ) cu salata de conopidă super aromată cu maioneză și usturoi. Acum, dacă tot am câștigat dreptul de a găti în vasul minune Zepter, m-am încumetat să o prepar, deoarce fierbe mult mai repede, își păstează valorile nutritive și nu ”parfumează” toată casa cu mirosul ei;)

 

INGREDIENTE

  • conopidă 1 bucată,
  • sare iodată,
  • condimente,
  • maioneză 3-4 linguri,
  • mărar proaspăt cca. 2 linguri,
  • piper proaspăt măcinat,
  • usturoi 3-4 căței.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopidă în vas Zepter:

 Conopida sau "varză de Cipru", cum a fost denumită la început provine, după cum ne sugerează și porecla, din Ciprul antic și există încă de acum 2.500 de ani.  

Ea conține enzime, proteine și vitamine, toate bune pentru a fi folosită în favoarea unui organism sănătos.  

Conopida poate fi folosită gătită sau murată. Dacă nu s-a folosit toată conopidă la gătit este indicat să se păstreze la rece împachetată în folie, însă nu pentru mult timp. 

Persoanelor care au probleme cu glandă tiroidă (hipertiroida) le este recomandat consumul moderat de conopidă, deoarece predispune la apariția gusei endemice.

Conopida are 21 de calorii, vitaminele C, A, B1, B6, B2, fosfor, zinc, calciu, magneziu, fier, mangan, caroten, cupru, nu are colesterol, nu conține amidon și poate fi consumată în curele de slăbire.  

Printre proprietățile importante ale conopidei se număra prevenirea bolilor de inimă, a atacului cerebral, detoxifierea organismului, bun anticangerigen, antireumatic, energizant natural, analgezic antianemic, oftalmologic, scade nivelul colesterolului și sprijină sistemul imunitar. Datorită conținutului de fosfor, conopida are un efect benefic asupra dentiției. 

Astfel vasul Zepter, asigură valorile nutritive ale conopidei intacte. Să trecem la treabă;)

  • Conopida se spală sub jet de apă rece, apoi se rupe buchețele protrivite.
  • Se așează în vasul Zepter, rece, se adaugă sare iodată, piper proaspăt măcinta și mirodenii.
  • Se acoperă, se lasă cca. 10  minute la foc tare, până ce indicatorul termocontrol ajunge în zona verde, în cazul meu la ultimul nivel;)
  • apoi se oprește focul și se lasă cca. 25 de minute.

Între timp se prepară maioneza, dintr-un ou, 1 lingură de muștar și cca. 500 ml ulei de floarea soarelui. După ce s-a obținut consistența dorită se adaugă zeama de la o lămâie, mărarul tocat mărunt și usturoiul presat. Maioneza se amestecă cu conopida presată, ușor până ce se combină gusturile. Se servește rece în roșii sau ardei!

Poftă bună!

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Conopidă în vas Zepter 240987
retete culinare - Conopidă în vas Zepter 240988
retete culinare - Conopidă în vas Zepter 240989
retete culinare - Conopidă în vas Zepter 240990
retete culinare - Conopidă în vas Zepter 240991
retete culinare - Conopidă în vas Zepter 240992
retete culinare - Conopidă în vas Zepter 240993
retete culinare - Conopidă în vas Zepter 240994
retete culinare - Conopidă în vas Zepter 240995
retete culinare - Conopidă în vas Zepter 240996
retete culinare - Conopidă în vas Zepter 240997
retete culinare - Conopidă în vas Zepter 240998
retete culinare - Conopidă în vas Zepter 241000
retete culinare - Conopidă în vas Zepter 241001
retete culinare - Conopidă în vas Zepter 241002
retete culinare - Conopidă în vas Zepter 241003

COMENTARII (23)

Rux 1

03.07.2013, 20:04

Wow! senzatie!

babi5 1

21.08.2013, 22:01

Dana_Retetegg 1

10.11.2013, 23:57

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D