Cornete cu frisca

de gaby_duceag in Prajituri, 7 Noi 2010 | 11239 vizualizari

 

Ca la mama acasa!
Serviti doar daca va da voie Nadina :)))). Gandindu-ma la ea le-am facut si i le dedic pentru ziua de ieri. Nu am mai aucat sa le postez. La multi ani, Nadina! Respectul meu sincer pentru tot ce faci.pup.

 

INGREDIENTE

  • ingrediente pentru 45-50 bucati:
  • 250 gr untura
  • 250 ml + 200 ml smantana
  • drojdie 20 grame
  • un ou
  • 150 gr zahar
  • un varf cutit sare
  • faina cat cuprinde
  • 300 ml frisca lichida
  • zahar pudra
Portii: 40
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornete cu frisca:

Se face un aluat din untura, 250 gr smantana, ou, zahar, sare si faina. Trebuie sa obtineti un aluat ferm, nelipicios, care sa fie tarisor dar totusi sa se poata intinde destul de usor cu sucitorul.

Impartim aluatul in 3.

Luam o bucata de aluat si o intindem cu sucitorul pe masa infainata. Ii taiem marginile asa incat sa obtinem un patrat sau dreptunghi cu laturile perfecte apoi cu un cutit taiem fasii lungi pe care le rulam pe cornete asa ca in foto.

Asezam cornetele intr-o tava in care am pus hartie pentru copt si introducem in cuptorul preincalzit, la foc mediu, pana ce capata o usoara culoare galben-maroniu. (aprox 20-25 min la cuptorul meu).

Le scoatem si fierbinti, tinand cu un prosop sau manusa de bucatarie  de cornet, le tragem usor si le asezam in zahar pudra.

Cand s-au racit le umplem cu frisca facuta din 300 ml  frisca lichida si 200 ml smantana+ 2 linguri zahar pudra.

Se lasa pana a doua zi. Cu cat sunt lasate mai mult cu atat sunt mai bune. Peste doua zile se topesc in gura de fragede ce devin (daca rezista:)))) )

 

RETETA IN IMAGINI

Cornete cu frisca-0
Cornete cu frisca-1
Cornete cu frisca-2
Cornete cu frisca-3
Cornete cu frisca-4
Cornete cu frisca-5
Cornete cu frisca-6
Cornete cu frisca-7

COMENTARII (62)

flor

flor 1

02.02.2011, 23:44

Gaby,am facut rulouri dupa reteta ta si le-am umplut cu frisca. Au iesit tare bune si s-au fragezit. Mersi.

gaby_duceag

gaby_duceag 1

03.02.2011, 08:47

elena1988

elena1988 1

16.03.2011, 14:25

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!