Cornulețe aperitiv

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 8 Aug 2013 | 4715 vizualizari

 

Am tot consumat de la covrigăria Luca, cornuri cu cremwursti :( Iar după ce Dea, a postat cornuri cu cabanos și tot am preparat prea mult aluat de pizza, am probat și eu acest aperitiv sățios;) Se pare că va deveni vedeta aperitivelor calde a la Panacris;)

 

INGREDIENTE

  • faină albă de grâu 500 g.,
  • sare iodată 1 lingură,
  • zahăr tos 2 linguri,câ
  • drojidie uscată 1 plic,
  • apă 400 ml,
  • ulei de floarea soarelui + măsline 3 linguri,
  • pentru umplutură:
  • brânză topită feliată,
  • cârnați țărănești semi-afumați,
  • Pentru topping:
  • ouă 1 bucată,
  • sare iodată,
  • semințe de susan,
  • semințe de in.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulețe aperitiv:

În recipientul mașinii de pâine se pune apa, făina cernută, sarea, zahărul, uleiul și drojidia (Atentie! Pastrati aceasta ordine dacă vreti să crească aluatul!!!) Se programeaza aparatul pentru frământat și dospit, care dureaza 90 de minute. Aluatul se întinde în formă circulară, se porționează, apoi pe fiecare felie se adaugă câte o bucată de brânză feliată și de cârnat. Se rulează de la ”cap spre coadă”, se așează cornulețele într-o tavă termorzistentă, se ung cu ou bătut, se presară cu sare iodată și semințe. Se pun la copt la foc mediu, cca. 30 de minute.  Se pot servi calde sau reci. Spor la treabă și poftă bună!


 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cornulețe aperitiv 250620
retete culinare - Cornulețe aperitiv 250621
retete culinare - Cornulețe aperitiv 250622
retete culinare - Cornulețe aperitiv 250623
retete culinare - Cornulețe aperitiv 250624
retete culinare - Cornulețe aperitiv 250625
retete culinare - Cornulețe aperitiv 250626
retete culinare - Cornulețe aperitiv 250627
retete culinare - Cornulețe aperitiv 250628
retete culinare - Cornulețe aperitiv 250629
retete culinare - Cornulețe aperitiv 250630

COMENTARII (25)

babi5 1

24.08.2013, 20:30

dantes 1

29.12.2014, 07:26

Bune tare!

mihaelar63 1

29.12.2014, 11:19

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pogacele cu cascaval

de Rocsi 9

Pogacele cu...

ieri la 22:28

Fursecuri umplute cu nuca de cocos

de nadea68 5

Fursecuri umplute...

ieri la 21:55

Ciuperci umplute cu praz si mozzarella

de GeorgiG 4

Ciuperci umplute...

ieri la 20:59