Cornulete cu bors

de Bunica in Prajituri, 5 Mar 2013 | 7225 vizualizari

 

Aveam asa o pofta de ceva dulce si cum stiu ca nepotilor le plac cornuletele m-am apucat de treaba.

 

INGREDIENTE

  • 250 g. unt sau margarina Rama
  • 1 ou
  • 250 ml. bors
  • 100 g. zahar
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 plic zahar vanilat
  • 500-550 g. faina
  • putina sare
  • rahat
  • gem de prune+nuca
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu bors:

Faina se pune  intr-un vas pentru framantat.In mijloc se face o adancitura si acolo se pun:drojdia,borsul,zaharul sarea,oul,zaharul vanilat si untul.Se amesteca bine pana obtinem un aluat usor maleabil si nu se lipeste de mana.

Aluatul se lasa la dospit circa o jumatate de ora.

Cat se dospeste aluatul se taie rahatul .

Luam o bucata de aluat ,o punem pe planseta si o intindem cu sucitorul. 

O taiem sub forma de patrat sau triunghi,punem o bucatica de rahat sau gem dupa preferinta ,rulam si asezam in tava tapetata cu hartie de copt.

Bagam tava in cuptorul incins in prealabil la temperatura de 175 grade pentru 20-30 minute(pana se rumenesc usor deasupra).

Le scoatem din cuptor si le pudram calde.

 

TIPS-URI

1

pentru a nu iesi uscate,aluatul se intinde gros de 0.5 cm.

2

eu le tai sub forma de dreptunghi2/4 cm.

3

nu puneti toata faina ,opriti 50-100g,si o puneti pe parcurs ,daca e nevoie

RETETA IN IMAGINI

Cornulete cu bors-0
Cornulete cu bors-1
Cornulete cu bors-2
Cornulete cu bors-3
Cornulete cu bors-4
Cornulete cu bors-5
Cornulete cu bors-6
Cornulete cu bors-7
Cornulete cu bors-8
Cornulete cu bors-9
Cornulete cu bors-10

COMENTARII (41)

babi5

babi5 1

15.12.2014, 05:41

Dorotric

Dorotric 1

22.12.2014, 19:37

Cea mai noua oferta de lucru! Foarte multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de emailorotric@yahoo.com

DIANA B

DIANA B 1

29.12.2014, 10:44

Buuuneeeeeeeeeee

Ai si macrame cu martisor ...

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!