Cornulete cu gem

de ancutsa in Dulciuri, 12 Oct 2016 | 492 vizualizari

 

Reteta am invatat-o de la mama  si mi se pare ideala pentru pachet la serviciu sau scoala. Tin minte ca atunci cand eram mici, ne luam la scoala cornulete, din care serveam si pe colega de banca :)

 

INGREDIENTE

  • 250 g margarina Rama Maestro;
  • ½ lingurita amoniac stins in zeama de lamaie;
  • 1 pahar apa calduta (sau bors);
  • 1 varf lingurita sare;
  • 1 lingura zahar;
  • 1 ou;
  • faina cat cuprinde (aprox 500 g);
  • 1 borcan de gem de capsuni, prune sau orice gem preferati;
  • 2 linguri de nuca (optional)
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu gem:

Se freaca margarina cu zaharul, se adauga amoniacul stins in zeama de lamaie, oul, sarea si apa calduta. Se amesteca apoi cu faina pana se obtine o coca si se lasa la odihnit cam 30 de minute.

Se porneste cuptorul si ne putem apuca de lucru: se intinde foaia pe masa de lucru presarata cu faina si se taie in patrate.

 

Se umple fiecare patratel de coca cu gemul amestecat cu nuca si se ruleaza sub forma de cornulet.

 

Se asaza in tava pe foaie de copt sau in tava unsa cu margarina si tapetata cu faina si se da la cuptor, la foc iute, cam 15-20 de minute.

  

Pofta Buna!

 

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2014/05/cornulete-cu-gem.html

 

TIPS-URI

1

Trebuie sa ramana albe, daca se coc prea tare (devin aurii) se vor usca.

2

Dupa ce se scot din cuptor se invelesc cu un prosop de bucatarie, ca sa se abureasca un pic si sa ramana pufoase.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cornulete cu gem 459325
retete culinare - Cornulete cu gem 459326
retete culinare - Cornulete cu gem 459327
retete culinare - Cornulete cu gem 459328
retete culinare - Cornulete cu gem 459329

COMENTARII (19)

ancutsa 1

15.10.2016, 19:15

Mihaela, multumesc mult!

elucubratiiculinare 1

17.10.2016, 08:52

cele mai bune

ancutsa 1

19.10.2016, 22:40

Mihaela, multumesc frumos!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S