Cornulete cu rahat

de Mihaela_Voinea85 in Prajituri, 24 Oct 2012 | 24829 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g margarina
  • 700 g faina
  • un cub drojdie
  • 1 esenta vanilie
  • 300 g rahat
  • 300 g zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu rahat:

Se amesteca margarina cu faina si cubul de drojdie si se adauga esenta de vanilie. Aluatul obtinut se da la frigider pentru 30 minute. Intre timp se taie rahatul in feliute mici.

In functie de tipul de faina folosit este posibil sa fie necesar sa mariti cantitea de margarina sau faina. Ideea este ca trebuie sa obtineti un aluat din care sa puteti intinde cateva foi de aproximativ 3 mm grosime.

Se scoate aluatul de la frigider si se intind pe rad foile de 3 mm grosime pe care le taiem apoi in forme patrate cu dimesiunile dorite. In mijlocul fiecarui patrat se pune o feliuta mica de rahat si apoi se ruleaza de la unul din colturi.

Cornuletele astfel formate se pun in tava (NU este necesar sa fie unsa cu ulei in prealabil) si se dau la cuptor unde se lasa pana se rumenesc usor.

Se scot din cuptor si se dau prin zaharul pudra.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cornulete cu rahat 184223
retete culinare - Cornulete cu rahat 184224
retete culinare - Cornulete cu rahat 184225
retete culinare - Cornulete cu rahat 184226
retete culinare - Cornulete cu rahat 184227

COMENTARII (21)

Bunica 1

22.03.2013, 12:14

La multi ani!Te iertam ca intri asa de rar,ca ne-ai adus cornulete de post

nuti28 1

12.01.2014, 15:53

uau ce bune sint

Bunica 1

22.03.2014, 10:30

La multi ani!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D